Miért nem tiltják meg, hogy az emberek a kertjükben égessenek?
# 9/10 ma 19:38
Azt ugye vágod, hogy a gumi égésekor olyan anyagok keletkeznek, amibe simán belehalsz, ha belélegzed?
9-es válaszoló, én értem, amit leírtál. Csak képzeld el, milyen lenne ha olyan helyen kellene élned, ahol nem tudsz egy ablakot kinyitni, nem tudod a ruhákat kiteregetni, vagy éppen nem tudsz a gyerekeddel egy kicsit kimenni játszani a friss levegőre, merthogy az nincs. Nem túlzok, a tavalyi évben két olyan nap volt, amikor tiszta volt a levegő. Nem volt nehéz megjegyezni, mert ez itt tényleg ritkaságszámba megy. Most már 4 napja nem tudom normálisan kiszellőztetni a házat (még most is érzem a konyhában a szombati rántott hús után az olajszagot), mert picit tavasziasabb az idő, és mennek égetni. Hogy ilyenkor mit, azt inkább elképzelni sem akarom, de kb. márciustól november végéig ez megy minden átkozott napon.
Nekem azzal semmi problémám nem lenne, ha betartanák a heti két égetés napot, ami engedélyezve van. Mert akkor számítana rá az ember, hogy aznap nem csinál olyat, amiben a fullasztó büdös füst zavarná. De könyörgöm, a megszárított kerti zöld hulladékot égessék el azokon a napokon is, ne a frissen lenyírt füvet, megspékelve egy halom szeméttel, és ami a legjobb, ha nem ég - mert ugye a zöld miért is égne -, akkor belocsolják olajjal. Én nem hiszem, hogy az ilyet nem kellene komolyan büntetni.
Veszélyes hulladékot, így gumit vagy műanyagot most SEM lehet legálisan égetni.
Kerti hulladékot lehet, nyilván csak kertesházas területeken és csak ha nincs szárazság, azaz tűzgyújtási tilalom. De akkor csak meghatározott napokon! Hétvégén pl. NEM.
Szóval ha valaki azt állította, hogy bárki, bárhol, bármit égethet, akkor ne hidd el neki.
Nálunk -tilalmi idon kívül- minden pénteken 14:00-17:00között lehet égetni.
Ha biztos vagy benne,higy veszélyes anyagot is égetnek,a folyamat közben hivj rendőrt. A nedves gaz égetése viszont nem bűncselekmény.
Sosem értettem mi a ****ért van ebben az országban mindenkinek égetési mániája... Ahelyett hogy komposztálnák inkább elégetik egy rakás mérgező anyagot a levegőbe juttatva. Nekünk is az egyik szomszéd csinálja, mondjuk az még a jobbik eset mert nyáron elviseli az ember havonta 1x, viszont a másik szomszéd meg szeméttel tüzel egész télen, ömlik a fekete füst a kéményéből, majd meg lehet fulladni...
Ez magyarország, az ilyeneket le se sz*rja az önkormányzat, de a cigizést be tudják tiltani...(Megjegyzem sosem cigiztem, viszont a füstje ezred annyira se mérgező mint a műanyag meg a többi szemét füstje...)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!