Elloptak tőlem két kerékpárt, ismert személyek, ismert helyről, ismert időpontban, a rendőrség visszadobta az ügyet, megtehetem a következőt?
Ismét feljelentést teszek, ismeretlen tettes ellen, más helyen, ugyanazon kerékpárok eltűnéséről. Egy másik kapitányságon, majd a nyomozat közben kiszolgáltatom az elkövetőről az adatokat.
Az előző kapitányság azért dobta vissza az ügyet, mert az eltulajdonító úgy nyilatkozott, hogy tartozunk neki, ezért felelős őrzésbe vette a kerékpárokat (pff) de ez alibi.
Most én nem tehetek mást, mint hogy keresek egy normálisabb kapitányságot ahol talán egy normálisabb nyomozó foglalkozik az ügyemmel.
Vagy mi? Mert viszont előbb utóbb kiderül, hogy én már feljelentést tettem és megint csak visszadobják (jogtalanul) az ügyet.
!!!!!!!!!!!!!!!
Bezzeg ha én vennék """felelős őrzésbe""" akár csak egy porszemet valami hivatali személytől, biztos vagyok benne, hogy az adósok börtönében, vagy rács mögött rohadnék meg.
!!!!!!!!!!!!!!
Az előző kapitányság nem ezért dobta vissza. Te meg nyilatkozhatnál úgy, hogy az eltulajdonító a nyilatkozatával egy sokkal nagyobb tartozását akarja elfedni.
Azért dobták vissza, mert nem a törvény, hanem a haveri kör véleménye számít. Ha kicsit szétnéztél volna, már korábban is rájöhettél volna.
Igen, egy másik kapitányságon lehet szerencséd, ha kifogsz egy gerinces ügyintézőt. De erre kicsi az esély, mert a gerincet az ilyen helyekről már régóta száműzték.
Más megoldás fog csak eredményes lenni, de erre magadnak kell rájönnöd. Törvénytelenségre nem törvénytelenség a helyes válasz, de viszont az eléggé körülményes.
Köszönöm, teljesen egyet értek. Az alábbi megoldás meg sajnos nem jó, mert akkor meg én leszek bűncselekménnyel gyanúsítva. Tehetetlen vagyok, ráadásul hiába megyek ki címre, a kerékpárok elvileg már el lettek adva.
Nem tehetek semmit.
Újra vissza-visszatérő téma ez a biciklis történet.
Mivel továbbra sem ismert teljeskörűen a történet (hogy milyen bizonyítékok állnak a rendelkezésre a nyomozó hatóságnak), továbbra sem lehet érdemben kommentelni.
Megszüntetés ellen tettél-e panaszt? Ha igen, az ügyészség elbírálta azt?
Ha máshol teszel feljelentést, nem tesznek mást, mint hogy illetékességi okok miatt átteszik az elkövetés helye szerint illetékes kapitányságra, ahol gondolom az első eljárás folyt.
Valamivel bizonyítania kellett az általa elmondottakat, bemondásra nem hitték volna el. Iratbetekintésen voltál? Menj el és nézd meg az iratokat!
Mit foglalkozol ezzel kérdező?
Nem a rendőrség hatásköre, hanem a bíróságé. De van megoldás a bíróság, miért akarod, hogy a rendőrség járjon el??
Ha székrekedésem van és elmegyek a fogorvoshoz azt mondja, hogy menjek a háziorvoshoz!! De ne menjek a háziorvoshoz mert én a fogorvosra akarom magam rátukmálni????
Majd ha a bíróság kihozza, hogy nincs tartozás akkor mehetsz a rendőrségre.
Tartozás igazolásához nem kell "papír". Nem törvényi feltétel az írásbeli szerződés megléte.
Szarok a törvények, de ha kimondja, hogy tartozol akkor nem a rendőrség hatásköre. Tehetsz te 100 panaszt is ha ez a törvény...
Jó ilyen alapon ellopok mindenkitől valamit, és ha jön a yard, majd azt mondom. ácsibácsi! tartozott a bácsi.
Ugye ez így korrekt?
Ha lopok a teszkóból a teszkó is tartozott nekem ugye?
Vagy ha a szomszédom fűnyíróját lopom el.
Hagyjuk már. Már nem tudom kik a hülyébbek az országban, az agymosott emberek, vagy a mocsok féreg közszolgák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!