A magánindítvány összes felmerülő költsége? Részletek lent.
Magánindítvány formájában feljelentést tettem, könnyű testi sértés miatt. A büntető ügyi eljárás díját 10.000Ft-os illetékbélyeggel leróttam.
Az idézésemben az áll, ha én - mint magánvádló (feljelentő) - nem megyek el a tárgyalásra, a vádat elejtik.
Ebben az esetben, (én ezt szeretném tenni), lesz további perköltség, vagy ez nem számít pernek, tehát a 10.000Ft-on felül számolhatnak fel még nekem bármilyen költséget? És ha igen, KB. mennyit?
Köszönöm előre a válaszokat.
Nem nagyon. Ha a feljelentettnek addig felmerül valamilyen indokolt költsége (pl. a személyes meghallgatásra utazás költsége, kirendelt védő megjelenési díja stb.), esetleg azt.
Jobban tennéd, ha előtte küldenél egy levelet (faxot), hogy visszavonod a feljelentésed, mert akkor még a 10 ezres illetéket is visszaigényelhetnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!