A bíróság súlyosabb itéletet hoz, majd mint az ügyész amit kért?
Egy hozzád hasonló alakkal már én is megjártam egyszer. Remélem, letöltendőt kapsz, és a börtönben nyomorékká vernek és megismertetnek a testnyílásaid egyéb funkcióival. Vagy ha nem, akkor az egyik károsultad fogja ezt megtenni veled. Minden adatodat tudják, szóval én még évek múlva sem lennék nyugodt a helyedben.
De, hogy a kérdésre válaszoljak is: fogadj ügyvédet, majd ő megmondja. Ha nincs rá pénzed, kérj kirendelt védőt. Mondjuk ő annyit is fog segíteni.
Először is, a távollétedben biztos, hogy nem történt tárgyalás, valószínűleg az ügyész a büntetésed kiszabását tárgyalás mellőzésével indítványozta meghozni. A bíróság pedig hozott egy döntést, ami ellen az arra jogosítottaknak, pl. neked, de az ügyésznek is joga van nem elfogadni, így kérhetik tárgyalás tartását. Valószínűleg az ügyész enyhének ítélte meg a büntetésedet, így kérte a tárgyalás tartását, ezért lesz most tárgyalás és tárgyaláson fogják megvizsgálni az ügyet.
És nem feltétlenül hoz súlyosabb döntést a bíróság, de simán hozhat súlyosabbat is, nyilván mind te a védelmedre, mind pedig az ügyész a te bűnösséged bizonyítására hozhat fel bizonyítékokat, hallgathat meg tanúkat, vehet figyelembe bizonyítékokat és ezek elbírálásával fog a bíróság ítéletet hozni.
Viszont ha a bíró olyan büntetést hoz, ami akár neked, akár az ügyésznek nem felel meg, akkor jöhet a fellebbezés és megy az ügy másodfokra, ahol majd jogerős ítélet fog születni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!