Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A bíróság súlyosabb itéletet...

A bíróság súlyosabb itéletet hoz, majd mint az ügyész amit kért?

Figyelt kérdés
Volt egy üzletszerű csalás bünöm,2014-ben Decemberben megtartották a tárgyalást nekem nem kelett ottlennem .50 embernek tartozok mert megtévesztettem őket kb fejenként 50000ft-tal .Az ügyészségról az a határozat jött,h fizessek vissza mindenkinek amennyivel tartozok,és 4 hónap börtön amit két évre felfüggesztenek.Most kaptam egy levelet miszerint juniusban bíróságra kell mennem mert az ügyészség felebbezett így nem tudom ,h enyhítésért vagy súlyosabb dologért,Mire számíthatok a bíróság súlyosabbat itél meg pl leülés ,vagy enyhébbet.Én már ennek is örültem mert soha többet nem tervezek semmi hasonlót
2015. jan. 13. 13:45
 1/5 anonim válasza:
Az ügyészség a vádat képviseli, így csak súlyosbításért fellebeznek. Az hogy a bíróság mit ítél meg, majd kiderül, de eddig egész jól jártál...
2015. jan. 13. 14:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Elmentem ezt a kérdést, egy másik rovatban kb naponta kérdezik meg hogy mit tudnak tenni azok ellen, akik nem postázzák a telefont amit rendeltek, de ők utaltak előre. Bemásolgatom oda, hátha jól esik nekik.
2015. jan. 13. 14:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Egy hozzád hasonló alakkal már én is megjártam egyszer. Remélem, letöltendőt kapsz, és a börtönben nyomorékká vernek és megismertetnek a testnyílásaid egyéb funkcióival. Vagy ha nem, akkor az egyik károsultad fogja ezt megtenni veled. Minden adatodat tudják, szóval én még évek múlva sem lennék nyugodt a helyedben.

De, hogy a kérdésre válaszoljak is: fogadj ügyvédet, majd ő megmondja. Ha nincs rá pénzed, kérj kirendelt védőt. Mondjuk ő annyit is fog segíteni.

2015. jan. 13. 18:29
 4/5 anonim ***** válasza:
leülöd, legalább elmúlik a depressziód
2015. jan. 13. 18:45
 5/5 anonim ***** válasza:

Először is, a távollétedben biztos, hogy nem történt tárgyalás, valószínűleg az ügyész a büntetésed kiszabását tárgyalás mellőzésével indítványozta meghozni. A bíróság pedig hozott egy döntést, ami ellen az arra jogosítottaknak, pl. neked, de az ügyésznek is joga van nem elfogadni, így kérhetik tárgyalás tartását. Valószínűleg az ügyész enyhének ítélte meg a büntetésedet, így kérte a tárgyalás tartását, ezért lesz most tárgyalás és tárgyaláson fogják megvizsgálni az ügyet.

És nem feltétlenül hoz súlyosabb döntést a bíróság, de simán hozhat súlyosabbat is, nyilván mind te a védelmedre, mind pedig az ügyész a te bűnösséged bizonyítására hozhat fel bizonyítékokat, hallgathat meg tanúkat, vehet figyelembe bizonyítékokat és ezek elbírálásával fog a bíróság ítéletet hozni.

Viszont ha a bíró olyan büntetést hoz, ami akár neked, akár az ügyésznek nem felel meg, akkor jöhet a fellebbezés és megy az ügy másodfokra, ahol majd jogerős ítélet fog születni.

2015. ápr. 3. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!