Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A főbérlőm lecserélte a...

A főbérlőm lecserélte a zárakat. Mi lenne a következő lépés?

Figyelt kérdés

Sziasztok, dióhéjban: albérletben laktam május óta barátnőmmel és a főbérlőm lecserélte december 14-én a zárakat, mert nem fizettem be egy olyan számlát amiről nem is kaptam értesítést és nem is tudtam róla. Papír nincs a bérletről, mindig fizettünk a főbérlőnek időben, a legutóbbi számlát két részletben kérte ki, az elsőről jött csekk, odaadtuk neki a pénzt, befizette, én hülye meg logikámmal vártam a második részletet, de nem jött és ez miatt cserélte le random a zárat. Nos, az összes ruhánk, pénzünk, iratunk ottvan bent. Voltunk a rendőrségen, ők azt mondták hogy az iratokat nem tarthatja vissza, odamentünk két rendőrrel a főbérlőhöz, nem történt semmi, a rendőrök konstatálták hogy a főbérlő idióta. Azt mondta a főbérlő, hogy addig nem enged be amíg ki nem fizetjük a számlát. Nos, a számla másik fele plusz a bérleti díj ehónapra megvan, de ő azt mondja hogy ez nem elég, mert a mostani villanyszámlát is ki kell fizetnünk. Mondtuk neki hogy kérdezze meg mennyi, mert mi nem tehetjük helyette, de figyeljetek: addig nem kérdezi meg amíg nem adjuk neki oda a pénzt. Nos, kérdem én, mennyit adjak, ha nem tudom mennyi a számla, mert addig nem kérdezi meg amíg nem adok pénzt?

Azt mondták a rendőrök hogy ebből polgári pert lehetne csinálni, de nekem az egyetem mellé nem hiányzik, viszont úgy néz ki hogy nincs más választás. Fő kérdés hogy a rendőrök szerint kapásból rávágják a főbérlőre az adócsalást, mert nincs papír az albérletről, és azt is mondták hogy jó esélyeink vannak nyerni, de mennyibe kerülne ez nekünk alsó hangon?

2014. dec. 30. 19:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1. Akár van papír, akár nincs, ti OTT LAKTOK életvitelszerűen, így a lakásból nem zárhat ki a tulajdonos. (Nem főbérlő, az más kategória volt régen.)

A szomszédok is tudják tanusítani, ill. ti is simán be tudjátok bizonyítani, mert ott vannak az ingóságaitok, holmijaitok.

--> A rendőrök NEM jártak el normálisan, mert ők kötelezhették volna a tulajt arra, hogy engedjen be titeket a lakásba.

(Gondolom, nem vagytok bejelentve sem, de akkor is így van.)

2. Valóban indíthattok polgári pert; bizonyos jövedelem alatt lehet kérni költségmentességet.

De a tulaj valószínűleg már attól észhez fog térni, ha közlitek vele a szándékot, miszerint beperlitek.

3. Az adócsalás más tészta, az nem bírósági ügy. A NAV-nál lehet bejelentést tenni, akár névtelenül is. Ha megállapítják az adócsalást, többszázezres bírságot kap a tulaj.

Szóval szerintem mielőbb hívjátok fel, hogy vagy jogszerűen jár el, azaz beenged titeket az ingatlanba, vagy viseli a jogi következményeket.

(Nem mellesleg az értékeiteket köteles megőrizni, nem tüntetheti el, nem adhatja el stb., ezt felelős őrzésnek hívják.)

És ha be is enged, célszerű lenne új lakás után nézni, ahol normális a tulajdonos.

2014. dec. 30. 19:40
 2/5 anonim ***** válasza:
37%

Lehet, hogy nem lesz népszerű amit írok...

Ne jelentsd fel! Hosszú idő, hercehurca és nem fogsz nyerni rajta semmit, esetleg őt megbüntetik, de egy jó ügyvéddel még ez sem biztos.

Menj oda néhány haverral, menjetek be, akár erőszakkal is! A cuccaitok ott vannak, ott laktok, így ez nem betörés.

Utána szépen pakoljatok össze és költözzetek el! Itt már nem érdemes maradnotok, sőt sosem volt érdemes.

A kauciót pedig ügyvédi úton kérjétek vissza!

Ha visszakaptátok, érdemes egy sötét utcasarkon megvárni a delikvenst és kicsit beszélgetni vele tisztességről, adócsalásról, kéztörésről, egyebekről...

Jól fog esni, hidd el. ;-)

2014. dec. 30. 20:08
 3/5 anonim ***** válasza:
12%

Kérdező, te butusok butuskája.

Ha beköltözünk egy bérleménybe, azonnal LECSERÉLJÜK a zárat!

Lassan írom, hogy legközelebb ne felejtsd el.

LECSERÉLJÜK A ZÁRAT!

Tanuljátok már meg, ba***a meg a jegesmedve.

A tulajdonos birtokháborítást követett el. A bérlőt, téged, birtokvédelem illet meg.

Áhh... mindegy, hagyd a francba, nem lehet a butákkal mit kezdeni.

2014. dec. 30. 20:36
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Berta Wooster nevű felhasználó nem csak nyelvtani kérdésekben profi. Itt is ő mondta meg a tutit.
2014. dec. 30. 21:19
 5/5 kiad-lak ***** válasza:
Akkor már érted miért nincs szerződésed. Mert kedve szerint akar szívatni a kedves tulajdonos.
2014. dec. 31. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!