Ingatlant nagypapám a nevemre íratja, az milyen jogi lépés? Ajándékozás?
Nem megvenném, nekem akarja adni a házrészét, de ezzel kizárja a többi örököst.
Tudom, hogy a papa halála után a köteles részért még 15 éven belül az ajándékozást követően jogosan mehet a többi örökös, de hogy lehetne ezt kiküszöbölni?
igen
ajándékozási szerződés
csak egyszerűen
adásvétel, tartási sz. nem kell
Szia!
A nagypapám ajándékozási szerződéssel örökölt egy lakást a testvérétől. A testvére a 3. testvért kizárta az öröklésből a megromlott viszonyra hivatkozva.
Ennek ellenére a 3. testvér pert indított és hiába egyértelmű a szerződés, 6 éve húzódik az egész... :S
07-25 14:25 válaszoló vagyok, mellesleg jogász.
Azért mert kizárni/kitagadni, megromlott viszonyra hivatkozva nem lehet, csak a törvényben meghatározott okok fennállása esetén.
Kérdező a ti esetetekben nem az ajándékozási a szerződés a megoldás, már leírtam, hogy mi, és igen a bevásárlás neki, meg az hogy hozzátok-viszitek már gondoskodás, az hogy mi legyen egyébként a tartás tárgya ti állapítjátok meg szabadon. De tipikusan ilyeneket szoktak, hogy valaki mindig ápolja, vele van, vásárol, főz neki, ellátja, viszi orvoshoz, temetés költségeit viseli stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!