Öt év után minden közös lesz? Ez mit jelent pontosan?
Figyelt kérdés
Örököltem egy házat a két tesómmal. Van egy párom akivel az anyjáékkal lakunk. A kérdésem az, hogy öt év együttélés után a házam ugyanúgy az övé is lesz? Vagy hogy működik ez?2014. dec. 28. 16:25
1/6 anonim válasza:
Honnan szedted ezt a baromságot?
Különvagyon SOHA NEM LESZ közös!
Az örökség MINDIG különvagyon.
2/6 anonim válasza:
Erről már én is hallottam . De nem . Akkor lenne neki is köze ahhoz a házhoz,ha abban laknátok.
4/6 anonim válasza:
2-es!
Akkor se lenne köze!
Maximum, ha a párjával közösen felújítanák, akkor később a felújítás miatti értéknövekedés arányos részét követelhetné, de mást semmit!
5/6 anonim válasza:
Az nem lesz közös. Az lesz közös amit az együttélésetek során kerestek meg.
6/6 gungasam válasza:
Azzal az 5 évvel úgy van, hogy a közös szerzemény közös, vagyis 5 év után minden amit együtt szereztek,csináltak, építettek, amit beleadtak együttes életükbe. Például ha ez az örökölt házrész pénzzé lesz és együtt eltapsoljátok akkor közös vagyonná lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!