Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hatóság félrevezetésének...

Hatóság félrevezetésének kisérlete a vád. Mit kapok itéletben a bíróságon?

Figyelt kérdés
Megláttam, hogy egy ismeretlen magánház udvarán egy ismeretlen rendőrautó parkol, amiből lopták a benzint. Kinyomozták hogy nem történt lopás. Ezért vádolnak. Saját, bejelentett mobilomról hívtam a 107-et. A bejelenetés alatt a rendőr minden kérdésére válaszoltam, de a nevemet nem is kérdezte. Majd hívott a ZSOLTI vagy a ZOLI, hogy menjek vissza a házhoz, mondtam neki hogy nem meyek. Majd fél év múlva jött az idézés a győri vezető ügyésztől, aki ezzel vádol. És nyáron lesz a tárgyalásom.
2010. febr. 3. 15:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hűvös...
2010. febr. 3. 15:12
 2/11 Kankalin ***** válasza:
Most ezt nem értem. Láttál valamit, jelentetted. Kiderült, hogy rosszul ítélted meg a helyzetet és azért lesz tárgyalás, vagy mert nem mentél vissza?! Vagy az a baj, hogy láttad azt ami megtörtént?! És hol van itt a hatóság félrevezetése?
2010. febr. 3. 15:32
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor már tisztáznod kellett volna a helyzetet, és akkor nem lett volna belőle félreértés, meg eljárás. Gondolom, legközelebb meg háromszor is meggondolod, hogy segítesz-e bárkinek is, ha esetleg bajba kerül. Ezt sajnálom azért.
2010. febr. 3. 15:34
 4/11 Kankalin ***** válasza:
Nem arról volt szó, hogy ha csak bármi gyanusat is látsz állampolgári kötelességed jelenteni?
2010. febr. 3. 15:36
 5/11 anonim ***** válasza:
Sajnos a rendőrséget nem érdemes tárcsázni ilyen esetekben...
2010. febr. 3. 15:38
 6/11 anonim ***** válasza:
sajnálatos módon nem éri meg hívni a rendőrséget ha vmi gyanúsat látsz, jobb esetben járhatsz bíróságra meg jegyzőkönyvfelvételre, rosszabb esetben Hatóság félrevezetése vagy bűnpártolás lehet a vád. hasznod meg nincs belőle vmi sok.
2010. febr. 3. 18:30
 7/11 A kérdező kommentje:
Azért nem mentem vissza, mert a bejelentés után aki visszahívozz és bemutatkozott (ZOLI vagy ZSOLTI) pl. nem mondta magáról, hogy ő rendőr, nem is tudom most se, hogy az volt-e. Nem mondta, hogy miért menjek vissza. Én magam azt hittem és joggal hihettem, hogy ő valójában rewndőr aki lopott a saját rendőrautójából és mot vissza akar csalni.
2010. febr. 4. 10:59
 8/11 anonim ***** válasza:

Büntető Törvénykönyv

237. § Aki hatóságnál büntetőeljárás alapjául szolgáló olyan bejelentést tesz, amelyről tudja, hogy valótlan - amennyiben a 233. § esete nem forog fenn - vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

[link]

2010. febr. 10. 08:14
 9/11 anonim ***** válasza:

Nyugi, a védelmed pontja, hogy:

1. Ha valami gyanúsat látsz, állampolgári kötelességed jelenteni.

2. A helyzet megítélése szubjektív volt, azaz a TE részedről bűncselekménynek TŰNT. A tévedés sosem zárható ki, ezt nem is kérhetik számon rajtad.

2010. febr. 10. 16:54
 10/11 anonim ***** válasza:

Látsz két sötét az ablakból betörni a szomszédodhoz. Hívod a rendőröket, mire kijönnek, már elmentek.

Valójában a szomszéd néni lett rosszul, és a ritkán látott fia, meg egy lakatos törte rá az ajtót.

Nem tévesztetted meg a hatóságot, mert azt hitted, hogy az történt.

Megtévesztés az, amikor tisztában vagy azzal, hogy félrevezeted őket. Pl. A tévében volt eltűnt gyerek esete, amikor nem is tűnt el, és mindehol keresték. (Amerikában.)

2010. febr. 11. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!