Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha van egy darab földem, amit...

Ha van egy darab földem, amit már évek óta használ egy szomszéd, beültette fával, én pedig most birtokba szeretném venni, mi a menete?

Figyelt kérdés
A földhivatalba a nevemen van, de ő állítja, hogy megvette azt a földet a mostohaanyámtól. Most odamehetek, és kivághatom a fákat, vagy kell valami hivatalos papír neki, hogy pl március 1.-jétől én használni szeretném, és legyen szíves visszaállítani az eredeti állapotot? Megvenni nem hajlandó, mert állítja, hogy már ő azt megvette.
2014. dec. 21. 12:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Valószínűleg pont azért lehet jól menő vállalkozó, mert ha úgy gondolja, hogy valamiben neki van igaza, azt nem hagyja, hogy elvitassák tőle. Legalábbis attól, hogy én sikeres vállalkozó lennék, még biztos nem adnám ki csak úgy a kezeim közül potyára a százezres földeket :)

Én amúgy nem nagyon látok itt más utat, mint eljárást indítani - én is mondhatom, hogy enyém az a föld, de ha nincs papírom, akkor cseszhetem. Vagy ha megpróbál a 3 fél (mostoha, ti, szomszéd) felnőtt ember módjára viselkedni, akkor leültök egy asztalhoz és mindenki megmutatja, milyen papírja van arról, hogy neki bármi köze lenne a földhöz.

Mondjuk azért kicsit ironikus, hogy ki kell vágni a gyümölcsfákat, hogy ti gyümölcsfákat ültethessetek rá - amíg nem volt pályázati lehetőség, úgy tűnik addig nem is volt olyan fontos az a föld...

2014. dec. 22. 11:47
 12/13 A kérdező kommentje:
A föld a mienk. Ő jogtalanul használja. És nem gyümölcsfával van beültetve! Mivel tőlünk 100 km-re van, így nem kívántunk vele kinlódni. De így, hogy van rá pályázat, és olyasmit hallottam, hogy még a művelés is leírható a támogatásból, így már megérné. Én most sem akarok kinlódni vele, a fiam szeretné ezt az egészet csinálni, és ezért érdekel. Ő most töltötte a 18-at eddig nem is csinálhatta, de mostmár ő akarja csinálni, neki szeretném megmenteni. A föld még az én nagymamáméké volt, kitudja mióta.
2014. dec. 24. 21:36
 13/13 anonim ***** válasza:
15 éve birtokolja már a földet? Akkor tudok ajánlani egy nagyon jó ügyvédet.
2014. dec. 25. 03:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!