Gázpisztoly viselés szabályai, engedélye, menete?
Fegyvert szerezni úgy tudsz, ha bemész valamelyik fegyverboltba és veszel egy gáz-riasztó fegyvernek minősített fegyvert. Van már gumilövedékes fegyver is, amely gáz-riasztónak van minősítve, tehát viselési engedélyt is kap rá az ember. Ebből ajánlom a keserű pitbullt.
A viselésit úgy kapod meg, hogy bemész a rendőrkapitányságra és kifizeted az eljárási díjat, ez pár ezer forint. Ők megnézik, hogy nem voltál e büntetve és elmúltál e 18 éves. Ha ezek rendben vannak, 1 hónapon belül meg is van az engedélyed.
Tartására nincs semmi szabály, én a fiókomban tartom.
Viselése szigorúan csak rejtett viselés.
Ami még fontos, hogy mikor használhatod. 1-et tanulj meg, ha megtámadnak, ne mutogasd, hogy húzz el innen vagy lövök, hanem előkap, dupláz és fut. Amúgy meg akkor használhatod, ha veszélybe érzed magad, ehez olvasd el a legújabb jogszabályt.
Igen a kerületi rendőrkapitányságra kell bemenni, a díj meg eltérő, de kb 2-3 ezer forint.
Rejtve viseléshez meg belső tok a legideálisabb
NEM a kerületi rendőrség az illetékes, hanem a Teve utcai kék házacskába kell menni. :) Már ha Budapestről van szó.
Igazoltatáskor nem kell mondanod, hogy van nálad. Nem is fog tudni róla, mert ugye rejtett a viselés. Ha átvizsgálja a ruházatod, akkor mondd, mert akkor meg fogja találni és ne lepődjön meg :)
2 ezer a viselési, elvileg nem kell, de szokták kérni az Adattovábbításis papírt, az 3 ezres. De ezt nem kérhetnék, csak hát senki nem vitázik velük ez ügyben.
Szimpla igazoltatásnál elvileg nem is látja, tehát foglalkozni nem fog vele, bár szerintem egy rutinosabb rendőr kiszúrja ha valahol az oldaladon van.
Talán az a legegyszerűbb - ha már igazoltatnak -, hogy a fegyvertartásit is odaadod a személyi/lakcím mellé, abból kétlem, hogy gond lehet. Legalábbis nekem egymás mellett van a 3, nem érdekel ki látja. Nem nagyzolásból (hülye aki erre nagyzol...), csak így a legegyszerűbb.
Ruházat átvizsgálásom még nem volt (hál'), de úgy tudom előtte (már ha nem a leteperős nyakralépősfélét nézzük) szokás (vagy kötelező is?) kérdezniük, hogy van-e nálad valami "extra" (na nem így, hanem van ennek egy szép jogi neve), mint pl. fegyver, kés, balta, kisnyúl, nyertes csokipapír, hogy ne "lepődjenek meg".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!