Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gázpisztoly viselés szabályai,...

Gázpisztoly viselés szabályai, engedélye, menete?

Figyelt kérdés
Valaki feltudna világosítani átfogóan hogyan tudok egy gázpisztolyra fegyverviselésit szerezni illetve tanácsokat a tartására, szállítására. Valamint a rá vonatkozok szabályokra feltételekre?
2014. okt. 20. 13:53
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

Fegyvert szerezni úgy tudsz, ha bemész valamelyik fegyverboltba és veszel egy gáz-riasztó fegyvernek minősített fegyvert. Van már gumilövedékes fegyver is, amely gáz-riasztónak van minősítve, tehát viselési engedélyt is kap rá az ember. Ebből ajánlom a keserű pitbullt.

A viselésit úgy kapod meg, hogy bemész a rendőrkapitányságra és kifizeted az eljárási díjat, ez pár ezer forint. Ők megnézik, hogy nem voltál e büntetve és elmúltál e 18 éves. Ha ezek rendben vannak, 1 hónapon belül meg is van az engedélyed.

Tartására nincs semmi szabály, én a fiókomban tartom.

Viselése szigorúan csak rejtett viselés.

Ami még fontos, hogy mikor használhatod. 1-et tanulj meg, ha megtámadnak, ne mutogasd, hogy húzz el innen vagy lövök, hanem előkap, dupláz és fut. Amúgy meg akkor használhatod, ha veszélybe érzed magad, ehez olvasd el a legújabb jogszabályt.

2014. okt. 20. 14:02
 2/6 anonim ***** válasza:
2014. okt. 20. 14:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ez a kiváltási díj mekkora összeg illetve hova kell hozzá bemennem a kerületi kapitányságra? Illetve hogy tudom úgy elrejteni mert ugye az oldaltokból kilóg akkor is ha kabátot vagy pulcsit veszek rá, a hónalj tok meg macerás. Illetve ha a rendőr meg állít igazoltat, akkor kötelezően fel kell szólítanom hogy nálam van 1 gázpisztoly?
2014. okt. 20. 14:31
 4/6 anonim ***** válasza:
43%

Igen a kerületi rendőrkapitányságra kell bemenni, a díj meg eltérő, de kb 2-3 ezer forint.

Rejtve viseléshez meg belső tok a legideálisabb

2014. okt. 20. 14:48
 5/6 kovpet ***** válasza:
31%

NEM a kerületi rendőrség az illetékes, hanem a Teve utcai kék házacskába kell menni. :) Már ha Budapestről van szó.

Igazoltatáskor nem kell mondanod, hogy van nálad. Nem is fog tudni róla, mert ugye rejtett a viselés. Ha átvizsgálja a ruházatod, akkor mondd, mert akkor meg fogja találni és ne lepődjön meg :)

2 ezer a viselési, elvileg nem kell, de szokták kérni az Adattovábbításis papírt, az 3 ezres. De ezt nem kérhetnék, csak hát senki nem vitázik velük ez ügyben.

2014. okt. 20. 15:06
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szimpla igazoltatásnál elvileg nem is látja, tehát foglalkozni nem fog vele, bár szerintem egy rutinosabb rendőr kiszúrja ha valahol az oldaladon van.

Talán az a legegyszerűbb - ha már igazoltatnak -, hogy a fegyvertartásit is odaadod a személyi/lakcím mellé, abból kétlem, hogy gond lehet. Legalábbis nekem egymás mellett van a 3, nem érdekel ki látja. Nem nagyzolásból (hülye aki erre nagyzol...), csak így a legegyszerűbb.

Ruházat átvizsgálásom még nem volt (hál'), de úgy tudom előtte (már ha nem a leteperős nyakralépősfélét nézzük) szokás (vagy kötelező is?) kérdezniük, hogy van-e nálad valami "extra" (na nem így, hanem van ennek egy szép jogi neve), mint pl. fegyver, kés, balta, kisnyúl, nyertes csokipapír, hogy ne "lepődjenek meg".

2014. okt. 20. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!