Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi következhet most? (többi lent)

Mi következhet most? (többi lent)

Figyelt kérdés

A bátyám néhány napja a felesége (sógornőm) kb. 1,5 éve hunyt el. 4 gyerekük volt (van). A legidősebb 21 éves múlt, a kisebbek 17 éves lesz, 14 illetve 10 évesek múltak.

1. A legidősebb kérhet-e felügyeleti (gyámsági) jogot a testvérei felett?

2. A legidősebb is nappali tagozatos diák. Amennyiben megszerzi-megkapja a felügyeleti (gyámsági) jogot a testvérei felett jogosult lesz-e továbbra is SAJÁT jogon árvasági ellátásra?

A tragédiával kapcsolatban egy másik dolog is van. A sógornőm kb. 23 éve alakított egy céget a bátyjával és az öccsével. A sógornőm halála után a cég 1/3-a részének felügyelete a bátyámra szállt, míg minden gyerek be nem tölti a 18-at.

3. Mi lesz a cég sógornőmet (majd felügyelőként a bátyámat) megillető 1/3 részével - Most már a gyerekek lesznek tulajdonosok?

A válaszokat előre is köszönöm!

2014. nov. 29. 22:25
 1/1 anonim ***** válasza:

Teljesen biztos én sem vagyok magamban, de szerintem:

1. igen, mindenképpen

2. igen

3. igen

Fogadd részvétem ennyi tragédia után.

2014. nov. 29. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!