Dzsini18 kérdése:
Bolti lopás 4500 Ft értékben?
Figyelt kérdés
Bolti lopáson kaptak. Gyenge fejű diákcsíny elkövetése közben(18 éves egyetemista)... A lopás tárgya egy 4500 ft értékü műszaki cikk, amely sérülésmentesen vissza lett szolgáltatva, a bün elismerése mellett azonnal. Azonban kaptam egy idézést a bíróságról. Maximálisan milyen büntetésre számithatok?2014. nov. 23. 11:49
1/9 anonim válasza:
Talán közmunka vagy pénzbírság(5e-10e Ft).
2/9 A kérdező kommentje:
és ki tudom váltani a közmunkát fizetéssel? mert nem igazán van arra időm hogy közmunkát végezzek
2014. nov. 23. 11:54
3/9 anonim válasza:
Erre azelőtt kellett volna gondolni, mielőtt tolvaj módjára loptál.
Ne bagatellizáld el, hogy "diákcsíny", egy fenét... aljas lopás. 18 éves felnőtt ember vagy, nem 12 éves. Akkor mondhatnád, hogy "diákcsíny". Így viszont szánalmas, és viseld a következményeit.
4/9 anonim válasza:
18 évesen egyetemistaként már nem gyerekcsínyt követsz el kedves Dzsini. Gondolom kapsz egy ejnye-bejnyét. Pénzbírság, azt le lehet ülni, de valószínűleg lóf..szt sem kapsz, sajnos.
5/9 A kérdező kommentje:
igen tudom hogy aljas és szánalmas dolgot tettem.. de sajnos nem gondoltam át a következményeit... és pont arra lennék kiváncsi, hogy maximálisan milyen büntetést kellene elszenvednem, mivel nem vagyok rákényszerülve a lopásra... és nyugodtan megvehettem volna, csak hirtelen felindulásból zsebre tettem, nem távolitottam el róla a mágnes védőt, mivel nem is volt rajta. Bánom és bárcsak meg nem történté tudnám tenni. de sajnos erre képtelen vagyok
2014. nov. 23. 12:02
6/9 anonim válasza:
Ahogy írták pénzbírságra számíthatsz, a pontos összeget nehéz megmondani. Max öt számjegyű lesz, és közelebb a 0-hoz... És valószínű büntetett előéletűnek is fogsz innentől kezdve számítani, ami a rosszabbik dolog, mert ezzel rögtön kizártad pár leendő munkahelyedet.
A kamerák buktattak le? Mert gondolom nem a lelkiismereted szólalt meg.
7/9 A kérdező kommentje:
igen a kamera... de ez az idézés az szabálysértésről szól és nem bűncselekményről. És szabálysértésnek számit példul egy gyorshajtás is. aki Gyorshajtási büntetést kap ugyanugy büntett előéletünek számít? félreértések elkerülése véget ezt nem flegmán kérdezem, csupán nem vagyok tisztában jelen esetben és össze is vagyok zavarodva
2014. nov. 23. 12:18
8/9 intrepid válasza:
Nem leszel ettől büntetett előéletű, és tiszta erkölcsit is kaphatsz. De: Nyílvántartják vagy 2 évig, és ha mégegyszer rajtakapnak, sokkal súlyosabb büntetésre számíthatsz. Exkluzív társaságba kerültél, a 4 elemis tahótól az ügyvezető igazgatóig mindenféle ember bukott már meg. Gondolj csak kiflicsücsök Gabikára, a Budaörsi Tescoban ő is rajtavesztett.
9/9 A kérdező kommentje:
mindenki hibázhat és én elég gyakran teszem ezt(nem törvényi értelemben, hanem gyakran van rossz döntésem, és ez volt az első össetüzésem a törvénnyel, még bliccelni sem blicceltem eddig) sajnos mindig a saját bajomon tanulok.. és az az egy biztos, hogy sohasem fogok még egyszer ilyesmit csinálni. Már csak a családomra való tekintettel sem...
2014. nov. 23. 12:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!