Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az albérlőm eladta a konyhából...

Herman Éva kérdése:

Az albérlőm eladta a konyhából a beépített gépeket kb.500. 000 Ft értékben. Előtte pénzt is kért kölcsön. Kiderítettem, hogy ült már csalásért 3 évet. Mire vár a rendőrség? Miért nem zárja már le az ügyet és adja át az ügyészségnek január óta?

Figyelt kérdés
Amennyiben végre a bíróságra kerül az ügy, mi várható ez ügyben?

2012. aug. 17. 19:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Egyáltalán feljelentetted? VAgy honnan tudnák, hogy mit adott el töled. Az, hogy kölcsönkér, nem büntetendö, ha van róla papir és nem fizeti vissza, akkor beperelheted.
2012. aug. 17. 19:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Mire számíthatsz? Évekig tartó tárgyalássorozatra, bizonyítási eljárásra.
2012. aug. 17. 20:04
 3/9 anonim válasza:

Nem árt írásban érdeklődni.

Lehet, hogy porosodik az akta.

2012. aug. 18. 08:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Kihallgatások egyáltalán megtörténtek már?
2012. aug. 18. 11:58
 5/9 A kérdező kommentje:
Rögtön feljelentést tetem a rendőrségen,ez csütörtök este volt. Pénteken D.e. bementem a rendőrségre több dokumentummal , ezzel is segíteni a nyomozást, de csak kedden került az előadóhoz az ügy, így elküldtek. Időközvben elkezdtem nyomozni és megtaláltam a hűtőszekrényt és a mosógépet egy bizomány mellett működő üzletbe. Egyértelműen bizonyítani tudtam és tudom, hogy az enyémek a gépek, másnap könyörögtem a rendőrségnek, hogy jöjjenek lefoglalni, hogy ne adják el. Ez megtörtént, az üzlet bizonyította a rendőröknek, hogy ők adás-vételi szerződést kötöttek az albérlőmmel, amit a rendőrségnek meg is mutattak, nekem nem.Számlával is bizonyítani tudom, valamint fotókkal, ami előzöleg készült, mert a gépek sérültek voltak egy kicsit és egyértelmű minden. 2 hónap után, állandó rendőrségre járással, kaptam vissz végre a gépeket. A gáztűzhelyet nem, mert azt már eldták.3 hétig semmit nem tudtam az albérlőmről, persze zárcsere történt, nem jelentkezett. Végül megkerült a rendőrségen is volt bennt nem egyszer és mégis áll az ügy. Nem értem miért, amikor egyértelmű minden.
2012. aug. 18. 14:04
 6/9 anonim ***** válasza:
Mert még több bizonyíték kell ellene,hogy az ügyészség vádat tudjon emelni.Ha ott valamit elcsesznek,vagy nem elegendő bizonyítékot szedegettek össze,a bíróság egy ejnye-bejnyével akár haza küldheti.Mindenesetre azért sürgesd az előadódat.
2012. aug. 18. 23:19
 7/9 A kérdező kommentje:
Áprilisig hetente 2-szer hívtam, sürgettem az előadót. Legtöbbszür nem is volt bennt.Nem értem milyen bizonyíték kell még, mikor egyértelműen bizonyítani lehet azt amit tett. Legutóbb az mondta, az előadó, hogy most már más a felállás, mert ez nem lopás hanem sikkasztás. Nem tudom mi a külömbség jogilag, melyik a súlyosabb? Akiknek eladta, azokat is megkárosította, mert ők kifizették neki a készülékek árát, nem tudták tovább adni, mert én visszakaptam egy részét a készülékeknek. De nekem fenntartásaim vannak azokkal szemben is akik megvették. Az üzlet autójával kimentek a helyszínre, felmentek a konyhámba, ott kiszerelték a beépített bútokból a gépeketés megkötötték az adás-vételt. A lakás ajtaján egy női név szerepelt, aki eladta meg nem is volt oda bejelentve, más cím szerepelt a lakcímkártyáján. Akik megvették, lopott árut árultak, amihez ők nagyon is hozzásegítették a lakót, mert ők szerelték ki a konyhából és az üzletükbe szálították.Ellenük lehetne-e feljelentést tenni?
2012. aug. 19. 09:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Lopásnál egyszerűen eltulajdonít valamit, sikkasztásnál a rábízott idegen tárgyakkal (a konyhai gépeid) él vissza. A büntetési tételek csaknem ugyanazok. Amíg nyomozási szakasz megy, nem tudsz mit csinálni, audiatur et altera pars, meghallgatják az elkövetőt is. Nem most lesz az ügy vége.
2012. szept. 4. 21:23
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Igen észre vettem, hogy nem sietik el a dolgot, de nem értem, hogy mit húzzák-nyúzzák ezt az ügyet, mikor számomra egyértelmű. A tettes már többször volt bennt a rendőrségen, mikor behívták, elismerte a tettét, mégsem zárják még le az ügyet. Az az érzésem, hogy "nem dolgoznak", mert ugye úgyis jár a fizetés. Ha én ebben az ütemben dolgoztam volna és dolgoznék most is, már rég éhen haltam volna.De őket van ki eltartsa. Mi.
2012. szept. 5. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!