Megtehetik, hogy bérház-felújítás alatt reggel 7:00-tól az ember ablaka előtt fúrjanak/kalapáljanak/üvöltsenek?
Igen, megtehetik.
És neked kérdező, meg főleg tipikus magyar mentelitásod van. "Ha én éjszakás vagyok, mindenki kussoljon" alapelvet hagoztatod. Vegyél füldugót, old meg. Más nappal dolgozik.
Erre egyértelműen nincs szabályozás. Az építkezés egy hangos dolog. Én meg még simán azt is el tudom képzelni, hogy azért kezdenek ilyen korán (a korai sötétedésen kívül), mert még ez után a munkások járnak máshová is maszekolni.
Annál jobbat nem tudok tanácsolni, minthogy esetleg erre az 1-2 hétre költözz át egy közeli rokonhoz/baráthoz. Szülő, tesó, satöbbi.
Az Uniós országokban is nappal végzik az ilyen munkákat.
Csak este nem lehet zajos munkákat végezni. Nem magyar sajátosság ez.
Sajnos a felújítás zajjal jár. A munkaidő pedig munkaidő ami a legtöbb helyen reggel 7-kor indul. Sajnos nem lehet megoldani, hogy senkit se zavarjon. Vannak idősek, betegek, éjszakai műszakosok akik akkor szeretnének pihenni amikor a többség dolgozik, de sajnos ezt nem lehet megoldani.
Nem fog örökké tartani. A füldugót én is javasolnám, bár a fúrással járó "rezgéseket" az sem csillapítja...
"amúgy meg oldják meg ők,"
Ez talán nem tipikus magyar mentalitás, ahogyan te nevezted?
Nem lehet mindenkinek a kedvére tenni, az ilyen munkákhoz jó fényviszonyok kellenek, meg ugye a többség nappal dolgozik és éjjel alszik.
"Ez talán nem tipikus magyar mentalitás, ahogyan te nevezted?"
Nem, mert én nem kértem ilyet, és nem vághatom pofán, amiért nem hagy két órát sem aludni. Magyar mentalitás abban az esetben lenne lehetséges, ha megtehetném, de nem tenném...
És akkor miben különbözik az ő mentalitásuk?
Maradjunk annyiban, hogy sose lehet mindenkinek jót tenni. De törekedni kell, hogy a többségnek jó legyen. Te viszont jelen esetben sajnos a kisebbséghez tartozol.
Definiáld már ezt a "tipikus magyar mentalitás" dolgot!
Gondolom sose volt/fogsz felújítást végezni az ingatlanodon, nehogy zavarj véletlenül másokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!