Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért esik más elbírálás alá...

Miért esik más elbírálás alá a vöröscsillag és a horogkereszt?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy papíron mindkét önkényuralmi jelképet üldözik, de gyakorlatban csak a horogkereszt üldözését látom.
2014. okt. 31. 17:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Köszönöm, hogy küldtél linket. Érdekes és ha tényleg egy vörös csillagos sapkában van akkor az elítélendő, bár szerintem parlamenti ülésre bármilyen sapkát vinni is illetlenség. Valószínűleg, vagy remélhetőleg lesz valamilyen következménye. Ez viszont nem változtat a meglátásomon.

(Érdekességkén csak megemlítem, hogy miután elküldted a linket pont egy olyan oldalon is láttam a cikket ami white power, KKK és náci szimbólumos ruhákat is árul.)

2014. okt. 31. 19:37
 12/16 anonim ***** válasza:
55%

Talán érdemes lenne elolvasni a Btk. ide vonatkozó részét:

"335. § Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet a köznyugalom megzavarására alkalmas - különösen az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértő - módon

a) terjeszt,

b) nagy nyilvánosság előtt használ, vagy

c) közszemlére tesz,

ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő"

Ezután döntsd el, hogy szerinted teljesült-e minden feltétel, ami a büntetéshez szükséges.

2014. okt. 31. 22:35
 13/16 A kérdező kommentje:
Amikor egy szektás a Thürmer-féle gyülekezetből az utcán végigmegy kommunista viseletében vagy a parlamenti ülésen a képviselő valami kommunista jelképes ruhában (póló/sapka) van, akkor nem érvényes a "nagy nyilvánosság előtt használ" pont ?
2014. nov. 1. 15:37
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem véletlenül másoltam be a jogszabályt.

Erre a részre koncentrálj: "a köznyugalom megzavarására alkalmas - különösen az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértő - módon "

Na ezt a részt kéne megindokolni, bíróság előtt is mindig ez a problémás rész.

2014. nov. 1. 16:27
 15/16 anonim ***** válasza:

Mert erős a sörlobbi:

[link]

2014. nov. 1. 18:07
 16/16 anonim ***** válasza:

Kérdező! Remélem nem iszol Heineken sört!

#3 képzeld, vannak emberek, akik nem tapasztalnak meg konkrétan dolgokat, mégis pontosan el tudják képzelni, meg tudják ítélni, hogy jó-e, vagy rossz. Így vannak ezzel nyugaton is. Ezért hát fejtegetésed alapvetően téves minden szempontból. De ez legyen a te gondod.

wágásferi, azt hiszem te tévedsz. Nem féltek, hanem mindkettőt utálták, de el tudták dönteni, melyik a veszélyesebb. Legalábbis az ő számukra. Például ezért utaztak Teheránba az ellenséges vonalakon keresztül.

Kérdező! A magyar hozzáállás meglehetősen sajátos, mondhatnám hungarikum. Vagy a ló egyik oldalán loholnak, vagy a másikon. Itt nincs szép nyugodt ügetés. Kérdezd Schmidt Máriát, ő legszívesebben csak a kommunizmus részleget hagyná meg, a másikat eltakarítaná. Kérdezd Marosánt (már nem teheted), ő is létrehozta volna a terror házát, ha eszébe jutott volna, ő a másik részleget takarította volna el. És nehezen találsz embert, akik képes objektíven megítélni egyiket és másikat. Amíg mi mindig a ló mellett futunk, addig ez így is lesz.

2014. nov. 2. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!