Miért esik más elbírálás alá a vöröscsillag és a horogkereszt?
Bizonyára nem a gyakorlat teljességét nézed, vagy speciális szemüveget használsz.
De mégis, ha több horogkereszt üldözést látsz, mint vörös csillag üldözést, annak az az egyszerű oka, hogy sokkal többen akarnak horogkereszttel hivalkodni, mint vörös csillaggal.
Nyugaton nem volt kommunizmus, ők csak a nácizmustól szenvedtek, ezért szerintük a kommunizmusban nincs semmi rossz, fenyegető. Az EU nyugati vezető politikusai közül is sok fiatalon kommunista volt. A nácizmus a zsidókat is fenyegette.
Ezért alakult ki ez a rendszer az EU-ban, hogy a náci eszméket keményen üldözik, a horogkereszt tiltott, míg a vörös csillagot engedélyezték, az szabadon használható.
Bocs, de jelenleg ugyanolyan elbírálás alá esik. És nem csak elvben, hanem gyakorlatban is.
A nem művészeti, vagy hagyományőrzési célú felhasználást mindkét jelkép esetén büntetik.
"ezért szerintük a kommunizmusban nincs semmi rossz, fenyegető"
Csak szólok, hogy Churchill meg Roosevelt jobban félt Sztálintól és a Szovjetuniótól, mint a Harmadik birodalomtól.
#3-as: Nem az EU hozzáállását kérdeztem, hanem a magyar hozzáállást, ami szerintem a kérdéskiírásból kitűnik.
#2-esnek:
Napokban láttam egy MSZP-s politikust a parlamenti ülésen vöröscsillagos sapkával, de valahogy ő elkerülte az emberek figyelmét, csak néhány jobbos háborgott ezen. Nem ő volt az első MSZP-s politikus, aki ilyenre ragadtatta magát.
Vagy a Thürmer-féle szekta tagjai előszeretettel hordják a vöröscsillagot és más "kommunista" jelképeket, ruhákat, mégsem perlik őket. Viszont ha néhány hülyegyerek horogkeresztes pólóban "feszít", akkor már jajveszékelnek.
Nem igazán látsz vörös csillagos tetoválást manapság senkin. Nagyon ilyen pólót sem láttam. (Esetleg facebook-on van néhány ember képei között vörös csillag, de annál többnek van horogkereszt.)
Ami nincs azt nem lehet üldözni.
"Napokban láttam egy MSZP-s politikust a parlamenti ülésen vörös csillagos sapkával"
Nem védenék senkit, csak van erről valami kép, vagy videó amiben szerepel?
"Vagy a Thürmer-féle szekta tagjai előszeretettel hordják a vöröscsillagot és más "kommunista" jelképeket, ruhákat, mégsem perlik őket. Viszont ha néhány hülyegyerek horogkeresztes pólóban "feszít", akkor már jajveszékelnek."
Attól még, hogy van ilyen "szekta", a szélsőjobboldali (és nem, nem a Jobbikról beszélek) csoportok szinte mindegyikének legalább néhány tagján ott van a horogkereszt/nyilaskereszt, ha a bőrén nem, akkor a ruháján.
Egyébként a magyar törvények mindkét önkényuralmi jelkép használatát, terjesztését ugyanazzal bünteti (elzárással).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!