Dolgoztathatnak hosszú hétvégén?
2014. október 23.-án csütörtökön kezdődik a hosszú hétvége. A pénteki napot (24.-ét) előtte való héten szombaton már ledolgoztam. Erre a munkahelyemen bejelentették, hogy október 24.-én mennem kell kötelezően dolgoznom, amit túlórában fognak kifizetni. A kérdésem az lenne, hogy, törvényileg lehet ilyenkor dolgozni???
Megáll az eszem, hogy miket megtehetnek az emberrel.
Karácsony és Szilveszter között is mennünk kell, majd január 2.-án pénteken 12 órával már kezdünk is, elvileg ott is hosszú hétvége lesz...
Nem kell ezt túlreagálni. Túlórára kötelezhetnek jogosan egy bizonyos óraszám erejéig. Nem kell erre semmi ideológiát ráhúzni, hogy így meg úgy Magyarország... Valószínűleg szükség van a munkádra, és ennyi. Még csak nem is az ünnepnapon hívnak be (mert arra szigorúbb korlátozás van).
Akkor háboroghatnál, ha azt mondanák, hogy gyere be tök ingyen, dolgozz +1 napot ajándékba. Az tényleg gáz lenne, és megérteném a problémát. De így, hogy kapsz +1 napi bért, és arra még 100% bérpótlékot, tehát +2 napi bért, nem tudom, mi a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!