Megbüntethetnek, ha a hosszú nevemet lerövidítve írom alá?
Nem, csak akkor nem fogadják el az aláirásodat, érvénytelennek minösítik. (Pl. a postán nem adhatják oda a csomat/pénzt, mert nem erre a névre jött, az átutálás jogtalan, nem teljesíthetik stb.)
Ha nem tetszik a neved, akkor megváltoztathatod, de most hivatalos helyeken a teljeset kell odaírni.
Nem büntetnek meg. Az aláírásodat úgy alakítod, ahogy akarod. Akár csak pár betűt is használhatsz.
Viszont amikor a teljes nevedet ki kell írnod (pl. posta), akkor a Kerekesnét is leírod, majd az aláírást rövidíted csak.
Teljesen mindegy, hogy mit írsz, lényeg, hogy a te aláírásod legyen.
Ahol egyértelműen látni kell, hogy ki írta nyomtatottal ki szokták írni - itt a teljes kell persze - majd szignózzák és kész. 1000 ember aláírásából jó ha 50 olvasható. nem is ez a cél
Úgy írsz alá, ahogy akarsz, akár lehetsz XXX is.
A lényeg, hogy az aláírás tőle származzon, és adott esetben sajátodnak ismerd el.
Köszönöm szépen a válaszokat!:)
Akik válaszát hasznosnak találtam, azoknak nyomtam egy zöldet! :) Köszi!
(Több tízezret ezért nem adnék ki, ezért kérdeztem, hogy büntethetnek-e.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!