Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rezsicsokkentes, jol ertem?

Rezsicsokkentes, jol ertem?

Figyelt kérdés

A rezsicsokkentes azert volt lehetseges, mert joval tobbet fizettunk a gaz/villany/viz miatt, mint amennyi a valos ara volt?

Kerdesem az lenne, hogy igy konnyu nagylegenynek lenni, hogy most rezsicsokkentest csinalnak, de ha azt a pluszt is vissza kellene fizetni a nepnek (hasonloan a devizahiteles ugyhoz), amit a rezsicsokkentes elott "loptak el", ahhoz mar nincs ver a pucaban.

2014. okt. 7. 15:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
13%
Nem a jó levegő meg a remek éghajlat miatt jön ide a sok multi ,hanem mert itt fillérekért kap munkaerőt. A legnagyobb pofátlanság ,hogy ennek ellenére a közműdíjjak köszönő viszonyba nincsenek a bérekkel, pedig maguknál a közműcégeknél is bagóért dolgoznak az emberek nyugathoz képest, és mégis magasabb vagy hasonló az ár . Hogy is van ez? Gátlástalan harácsolók ezek a cégek ,de most végre kicsit rájuk koppintottak és sír a szájuk ,mint a tolvajnak akit lefüleltek..
2014. okt. 7. 16:21
 12/14 anonim ***** válasza:
A skandináv országok mindegyikében olcsóbb a távhő. Pedig ott zordabbak a telek és a távhőszolgáltatóik sem a magyar éhbérrel fizetik dolgozóikat. A közpénzből történő építkezésekhez hasonlóan (metro, autópálya) idehaza a rezsi is magas. Európai viszonylatban a legtöbbet fizettünk a gázért és második legtöbbet a villanyért. Ha valamelyik polgárnak még tetszik is a háromszoros áron épített autópálya vagy a szintén tisztességtelen rezsi, netán a banki harácsolás, az támogassa őket adományokkal. De mielőtt ezt megteszi, azért nézzen utána például a vízművek vezérkari fizetésének és nézze meg hogy hányszorosa a saját bérének. Ez a szorzószám egyébként két számjegyű szokott lenni, vagyis 1-2 nap alatt keresik meg a minimálbér összegét. Jaj szegény közmű cégek és bankok!
2014. okt. 7. 17:23
 13/14 anonim ***** válasza:

Igazából szerintem nem így kellett volna nekilátni a rezsi birizgálásának. A szocializmusban és a 90-es évek elején arányaiban jóval alacsonyabbak voltak a rezsi díjak, ami az állami támogatásoknak volt köszönhető.

Jelenleg most is úgy kéne hozzáállni a dologhoz, hogy arányosan, minél kevesebbet fogyaszt valaki, annál többet segítsen be neki az állam, de most nem így történik. Az átlag fogyasztó spórol pár ezrest havonta, a nagy fogyasztó mint Szíjártó a villájával, havi 100-200 ezret nyer ezen a rezsicsökkentésen.

Mellesleg megsúgom, hogy a közműszolgáltatók nem jártak rosszul. A kormány már előre kifizette x évre a rezsicsökkentés által okozott veszteséget ilyen-olyan módon, például a piaci árnál jóval magasabb áron vásároltak meg ezt-azt.

Én csak azon szomorkodom, hogy az emberek nem látják, hogy rengeteg pénzt elvesznek ilyen-olyan adó formájában, aztán aprópénzt kapnak csak vissza. Egy átlagos család a rezsicsökkentés többszörösét vesztette el havi szinten az egykulcsos adóval például. Ezt én is látom, pedig nem vagyok egy kitoszott közgazdász!

(A szolgáltatók egyébként csak addig mehetnek el, ameddig a kormány engedi őket. Ha valaki pórul járt, akkor arról a kormány tehet és nem a szolgáltató.)

2014. okt. 7. 17:34
 14/14 A kérdező kommentje:
Siralmas ez.
2014. okt. 11. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!