Rezsicsokkentes, jol ertem?
A rezsicsokkentes azert volt lehetseges, mert joval tobbet fizettunk a gaz/villany/viz miatt, mint amennyi a valos ara volt?
Kerdesem az lenne, hogy igy konnyu nagylegenynek lenni, hogy most rezsicsokkentest csinalnak, de ha azt a pluszt is vissza kellene fizetni a nepnek (hasonloan a devizahiteles ugyhoz), amit a rezsicsokkentes elott "loptak el", ahhoz mar nincs ver a pucaban.
Igazából szerintem nem így kellett volna nekilátni a rezsi birizgálásának. A szocializmusban és a 90-es évek elején arányaiban jóval alacsonyabbak voltak a rezsi díjak, ami az állami támogatásoknak volt köszönhető.
Jelenleg most is úgy kéne hozzáállni a dologhoz, hogy arányosan, minél kevesebbet fogyaszt valaki, annál többet segítsen be neki az állam, de most nem így történik. Az átlag fogyasztó spórol pár ezrest havonta, a nagy fogyasztó mint Szíjártó a villájával, havi 100-200 ezret nyer ezen a rezsicsökkentésen.
Mellesleg megsúgom, hogy a közműszolgáltatók nem jártak rosszul. A kormány már előre kifizette x évre a rezsicsökkentés által okozott veszteséget ilyen-olyan módon, például a piaci árnál jóval magasabb áron vásároltak meg ezt-azt.
Én csak azon szomorkodom, hogy az emberek nem látják, hogy rengeteg pénzt elvesznek ilyen-olyan adó formájában, aztán aprópénzt kapnak csak vissza. Egy átlagos család a rezsicsökkentés többszörösét vesztette el havi szinten az egykulcsos adóval például. Ezt én is látom, pedig nem vagyok egy kitoszott közgazdász!
(A szolgáltatók egyébként csak addig mehetnek el, ameddig a kormány engedi őket. Ha valaki pórul járt, akkor arról a kormány tehet és nem a szolgáltató.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!