Volt itt valakinek gondja az ELMŰ-vel, aki tett is érte?
"Leírta, hogy nem fizetett villanyszámlát??? "
Igen, le.
"kikapcsolták azért a villanyomat,mert a postás összejátszött az elművel,nem hozta a csekkeket ki,"
Magyarul azt mondja nem volt csekke, így nem volt mit befizetni. Mikor leírtam, hogy egyik napról a másikra nem kapcsolják ki, akkor jó sokáig nem fizetett, mert úgy volt vele, hogy nem jön a csekk, akkor nincs mit befizetni és nem fizet, akkor írta ezt:
"3 hónap után kapcsolták ki, pár ezer forint miatt!"
Magyarul, három hónapig nem fizetett. Az mindegy, hogy mennyit nem fizetett, nem fizetett.
"megmutatom a többezres net számlát,meg a gázt és a többit, mind be van fizetve! "
Itt azt írja, hogy az internetet a gázt meg minden mást befizetett. Ennek semmi köze a villanyhoz, sajnos őket rohadtul nem érdekli, hogy te kinek mit és mennyit fizetsz. Őket csak az érdekli, hogy nekik fizetsz-e.
A tértivevényes öt lépese értesítést meg hagyjad már. Mivel nem vagyok tökéletes, ezért már én is kaptam felszólítást, tértivevényest is. Úgy néz ki, hogy ha nem fizetsz időre, kb. egy hét múlva már ott figyel az 1. számú felszólítás, hogy irgumburgum fizesd be 7 napon belül (ekkor már egy kis plusz összeget hozzácsapnak a felszólítás miatt, meg ugye az alapkamat, ami megy a tartozásra szépen, amióta nem fizetted be), vagy jön a tértivevény, ami X összegbe fog neked kerülni. Ha nem fizeted be 7 napon belül, akkor rövidesen megjön a tértivevény, ebben már leírják azt is, hogy ha 60 napot fennáll a tartozás, akkor ki fogják kapcsolni. Ha nem veszed fel a tértivevényes felszólításodat, mikor hozza a postás, akkor találsz róla egy papírt a postaládában rajta egy kb. 5 nappal későbbi időponttal, hogy akkor ismét megkísérlik kézbesíteni (persze addig te bemehetsz a postára felvenni erre van összesen 10 munkanap az első kísérlettől számítva) ha nem mégy és újra kihozzák, de te akkor sem veszed át, akkor még mindig visszaviszik a postára és várja a maradékot a 10 munkanapból, aminek a leteltével visszaküldik "Nem kereste" megjegyzéssel. És ekkor történik a "kegyetlen csoda": beáll a kézbesítési vélelem. Magyarul, ha nem kereste megjelöléssel ér vissza, akkor a második kísérletet követő 5. munkanapon kézbesítettnek tekintik, függetlenül attól, hogy akartad, vagy nem akartad felvenni.
Kérdező, én elhiszem, hogy szar, de ilyeneket írsz, hogy "mire bementem előtte nap kikapcsolták". Rengeteg időd volt elintézni a befizetéseket. Még csak otthonról sem kellett volna elmenned, mert ahogy írtam, még a neten is be lehet fizetni. Ezt még a munkahelyedről is megtehetted volna, ha személyesen nem is mégy az ügyfél szolgálatra fizetni. Az, hogy te "telefonáltál" az kevés. FIZETNI kell, nem betelefonálni, hogy nincs csekk és várni a csodát három hónapig.
Lehet, hogy fáj amit írok, de ezt első sorban te cseszted el, nem is kicsit. Persze, megsértődhetsz, meg mutogathatsz az elműre, de tény, hogy nem fizettél villanyt, és hiába nem kaptál csekket.
2011 júliusa óta 60 napja fennálló tartozás esetén évszakra való tekintet és összeghatár nélkül kikapcsolhatják. A te 3 hónapod ebbe bőven belefér és erre az se mentség, hogy te azt mondod nem kaptál csekket meg levelet. Elhiszem, hogy így van, de a szolgáltatót nem érdekli, mert az ő szemszögükből akár ki is szórhattad a kukába az összeset a tértivért meg csak nem mentél el, mert az sem érdekelt és ennyi. Sose bizonyítod be, hogy a postás volt a tetű, ha egyáltalán ő volt, mert akárki kiszedegethette már csak szivatásból is. De neked meg rengeteg eszköz állt volna a rendelkezésedre, hogy ennek ellenére elintézd.
(Azt meg végképp nem értem, hogy az egész "nem kaptam levelet és ezért kapcsolták ki" mizériához hogy jön az, hogy a villanyóra nem bent van a lakásodban.)
Összeesküvéselméletes válaszoló: És szerinted a villanyszolgáltató felkeresi mind a 14 ezer kézbesítőt, akik több százezer ilyen levelet visznek ki, hogy ha tértivevényes villanyszámlát talál, akkor ne vigye ki? Vagy ezt hogy képzeled el? Komolyan érdekelne.
Úgy látom törölgettek válaszokat, mint ahogy te is írod, volt köztük olyan is, ahol egy ilyen összeesküvés elmélet végére oda volt az is biggyesztve, hogy milyen érdekes, hogy csak azóta van ilyen baja, hogy a villanyórája nem a lakáson belül van, mint az előző lakhelyén.
Egyébként nem hat meg a személyeskedésed. Valahol te is tisztába van vagy azzal, hogy az egész a te hibád. 60 NAPON TÚLI TARTOZÁSNÁL A SZOLGÁLTATÓNAK JOGÁBAN ÁLL A SZOLGÁLTATÁST KIKAPCSOLNI. Ez a törvény. Ahogy az is a törvény, amit a kézbesítési vélelmezésről írtam.
Ahogy, hiába szórakozol, azt is felfogtam, hogy azt állítod semmi nem volt a postaládádban. Mint ahogy utaltam is rá, hogy hiába vádolod a postást, akár a szomszéd Pistike is kiszedhette kézbesítés után egy órával, hogy papírcsákót hajtogasson belőle vagy kitörölje vele a fenekét. Nem tudhatod, nevetséges azt állítani, hogy el se küldték és a postás a beépített ügynök, ezt soha sehol nem fogod tudni bizonyítani és ugyanannyira valószínű, mint az, hogy Pistike wc papír helyett használta.
Sértegethetsz, sugallhatod, hogy hülye vagyok, meg gyerek, attól függetlenül én értelmesen leírtam neked a dolgok menetét, a törvényi hátteret, hogy neked milyen lehetőségeid voltak, amit nem használtál ki, ami miatt előállt ez a helyzet.
Ne lepődj meg, ha hiába próbálsz intézkedni, a tartozásod meg addig is kamatozik.
További szép napot!
22: Az, hogy a bizonyítási teher a szolgáltatónál van, kézbesítési vélelemnél AZT JELENTI, hogy ha nem tudja bizonyítani, hogy kézbesítette a levelet, akkor a levél kézbesítetlennek tekintendő. Tehát ha nincs nála tértivevény az ügyfél aláírásával, ami bizonyítja az átvételt, akkor nem hivatkozhat arra, hogy ő értesítette az ügyfelet a kikapcsolásról. Ennyi.
(Ha a bizonyítási teher az ügyfélnél volna, neki kéne bizonyítania, hogy a szolgáltató nem küldte el a levelet.)
29: Hogyne hallottam volna, tegnap én írtam róla, amibe belekérdeztél, és ma is válaszul leírtam, elmagyaráztam, hogy kézbesítési vélelemnél a bizonyítási teher a küldőnél (ez esetben a szolgáltatónál van), tehát ha a vélelmet megtámadod, nem tudja a címzett bizonyítani, hogy a levelet a címzett megkapta, tehát megdől a kézbesítési vélelem. a vélelem addig áll fenn, amíg valaki meg nem támadja. Ha megtámadja, akkor a vélelem megszűnik, és a kézbesítés tényét bizonyítani kell.
És a küldőnek kell bizonyítania, nem a címzettnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!