Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Volt itt valakinek gondja az...

Volt itt valakinek gondja az ELMŰ-vel, aki tett is érte?

Figyelt kérdés
Kérem az írjon privátot.
2014. szept. 24. 15:32
1 2 3
 1/30 A kérdező kommentje:
Aki írt mondjuk a fogyasztó védelemnek, mi lett? Köszönöm!
2014. szept. 24. 16:17
 2/30 anonim ***** válasza:
Nem értem a kérdést. Nekem néha van vitám az ELMŰ-vel, ilyenkor megírom nekik amit gondolok. Előfordul, hogy nem fogadják el elsőre, ekkor alátámasztom az igazamat. Eddig mindig megoldódott a probléma.
2014. szept. 24. 19:24
 3/30 anonim ***** válasza:
Tett érte? Ebben a kontextusban azt jelenti, hogy problémája volt az ELMŰvel és tett is érte, hogy mondjuk lopta az áramot.
2014. szept. 25. 02:10
 4/30 A kérdező kommentje:
Nem,túlszámlázás,hazugság,átverés esetén. Itt pesten ez megy. Maga az ügyintéző is hazudik. Nem ismeri el,hogy az úgy nem lehetséges. Most megint írhatok egy levelet, amiben kikérem az adatokat csak az a baj,ez elég időigényes, mert itt csak 30 napon belül méltóztatnak válaszolni..persze pont majd a 29. napon, amikorra meg már be kell fizetni,különben azt mondják,h nem fizettél.
2014. szept. 25. 19:52
 5/30 A kérdező kommentje:
kikapcsolták azért a villanyomat,mert a postás összejátszött az elművel,nem hozta a csekkeket ki, elműtől semmi segítség,h legalább utánanéznek,stb, semmi,még annyit írtak,h aláírtam a szerződést... ez volt a válasz a panaszomra.. most kiszámláztak egy érthetetlen számlát... bonyolult és undorító. szégyenlem h félig magyar vagyok.(am. osztrák)
2014. szept. 25. 19:58
 6/30 A kérdező kommentje:
a hatökör ügyintéző azt akarta beadni,h 2-szer volt éves leolvasás.tudtommal egyszer. innen indul az egész, de még akkor sem áll meg a számla összege...
2014. szept. 25. 20:06
 7/30 anonim ***** válasza:
2014. szept. 26. 14:48
 8/30 anonim ***** válasza:

Írtam privátot, ugyanez a szitu.

Budapesti vagyok.

2014. szept. 26. 15:36
 9/30 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de ez ellen mit akarsz tenni? A postás nem hozta ki a csekkeket? Ezt bemondásra ki hiszi el? Simán kerülnek feladásra, sehol nincs nyoma, soha nem fogod bizonyítani, hogy nem hozta ki. Lehet, hogy kihozta, de te kidobtad, lehet, hogy a szomszéd Pistike poénból kilopta mindig stb. Bármi lehet.

Másik az, hogy a villanyt, nem egyik napról a másikra kapcsolják ki, elég hosszú ideig nem kell fizetni, márpeidg pár hónap alatt fel kellett volna, hogy tűnjön, hogy nem jön villanyszámla, és akkor fel kellett volna hívni az ELMŰ-t, vagy bemenni az ügyfélszolgálatra, vagy emailt írni nekik, vagy uram irgalmazz ,még a neten is befizetheted bankkártyával a számládat!

Ehelyett nyilván úgy voltál vele, hogy jaj de jó, hogy nem jön villanyszámla, legalább nem kell fizetni. Vagy mégis mi másért nem éltél semmilyen lehetőséggel, hogy befizesd a számláidat, amikről, ha csak nem vagy teljesen fogyatékos, tudnod kellett, hogy léteznek és gyűlnek, attól, hogy bármilyen oknál fogva te nem kaptad meg őket.

Nekem egyszer maradt ki a villanyszámlám, és intéztem is. Nem pedig vártam a csodát, aztán meg csodálkoztam hónapok múlva, hogy miért kapcsolják ki, meg siránkoztam, hogy minden más hibája nem az én lustaságom/butaságom miatt történt.

2014. szept. 26. 22:49
 10/30 anonim ***** válasza:

9-es, képzeld el, jogalap (tartozás) nélkül kapcsoltak ki, és értesítés nélkül. Törvényben van rögzítve az értesítés menete és hogy tértivevényes értesítés kell a kikapcsolás dátumáról.

De már a tartozás tényéről is, amiről szintén nem szóltak, és énnálam minden úgy van könyvelve, hogy be van fizetve. Az egyik 2 E ft-os csekkemet duplán küldték és ezért duplán is várták el a befizetést, mert a rendszer ezt tartozásként tartotta nyilván, és erre hivatkozva kapcsoltak ki. egész évben nincs 25 E Ft-nál nagyobb fogyasztásom.

Örülj neki, hogy Veled még nem történt meg!

Csak olvass utána a neten, blogok szólnak erről.

A villanyszerelő, aki visszakapcsolta az órámat, azt mondta, hogy 10-ből 9 ember, akinél visszakapcsol, ugyanerről számol be.

Kb. másfél éve megy ez, amióta a "rezsicsökkentés" miatt csökkent a cégek bevétele, ez lehet a túlélőakciójuk.

A szomszédnőmet úgy kapcsolták ki a múlt héten, hogy 32 E Ft-os _túlfizetése_ van, és nem tudja maga a cég sem, hogy mért kapcsolta ki, de ennek ellenére csak a visszakapcsolási díj ellenében voltak hajlandók visszakapcsolni.

2014. szept. 27. 00:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!