Volt itt valakinek gondja az ELMŰ-vel, aki tett is érte?
Írtam privátot, ugyanez a szitu.
Budapesti vagyok.
Ne haragudj, de ez ellen mit akarsz tenni? A postás nem hozta ki a csekkeket? Ezt bemondásra ki hiszi el? Simán kerülnek feladásra, sehol nincs nyoma, soha nem fogod bizonyítani, hogy nem hozta ki. Lehet, hogy kihozta, de te kidobtad, lehet, hogy a szomszéd Pistike poénból kilopta mindig stb. Bármi lehet.
Másik az, hogy a villanyt, nem egyik napról a másikra kapcsolják ki, elég hosszú ideig nem kell fizetni, márpeidg pár hónap alatt fel kellett volna, hogy tűnjön, hogy nem jön villanyszámla, és akkor fel kellett volna hívni az ELMŰ-t, vagy bemenni az ügyfélszolgálatra, vagy emailt írni nekik, vagy uram irgalmazz ,még a neten is befizetheted bankkártyával a számládat!
Ehelyett nyilván úgy voltál vele, hogy jaj de jó, hogy nem jön villanyszámla, legalább nem kell fizetni. Vagy mégis mi másért nem éltél semmilyen lehetőséggel, hogy befizesd a számláidat, amikről, ha csak nem vagy teljesen fogyatékos, tudnod kellett, hogy léteznek és gyűlnek, attól, hogy bármilyen oknál fogva te nem kaptad meg őket.
Nekem egyszer maradt ki a villanyszámlám, és intéztem is. Nem pedig vártam a csodát, aztán meg csodálkoztam hónapok múlva, hogy miért kapcsolják ki, meg siránkoztam, hogy minden más hibája nem az én lustaságom/butaságom miatt történt.
9-es, képzeld el, jogalap (tartozás) nélkül kapcsoltak ki, és értesítés nélkül. Törvényben van rögzítve az értesítés menete és hogy tértivevényes értesítés kell a kikapcsolás dátumáról.
De már a tartozás tényéről is, amiről szintén nem szóltak, és énnálam minden úgy van könyvelve, hogy be van fizetve. Az egyik 2 E ft-os csekkemet duplán küldték és ezért duplán is várták el a befizetést, mert a rendszer ezt tartozásként tartotta nyilván, és erre hivatkozva kapcsoltak ki. egész évben nincs 25 E Ft-nál nagyobb fogyasztásom.
Örülj neki, hogy Veled még nem történt meg!
Csak olvass utána a neten, blogok szólnak erről.
A villanyszerelő, aki visszakapcsolta az órámat, azt mondta, hogy 10-ből 9 ember, akinél visszakapcsol, ugyanerről számol be.
Kb. másfél éve megy ez, amióta a "rezsicsökkentés" miatt csökkent a cégek bevétele, ez lehet a túlélőakciójuk.
A szomszédnőmet úgy kapcsolták ki a múlt héten, hogy 32 E Ft-os _túlfizetése_ van, és nem tudja maga a cég sem, hogy mért kapcsolta ki, de ennek ellenére csak a visszakapcsolási díj ellenében voltak hajlandók visszakapcsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!