Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit jelent az alábbi kifejezés...

Mit jelent az alábbi kifejezés? "kapcsolattartási jogát önhibájából nem gyakorolja"

Figyelt kérdés

Ebből a közegből:

"a gyermek szülőjének házastársa és szülőjének testvére is jogosult, ha a szülő és a nagyszülő nem él, illetőleg a kapcsolattartásban tartósan akadályozva van, vagy a kapcsolattartási jogát önhibájából nem gyakorolja."

Ha önhibás , akkor miért kéne neki új alkalmat biztosítani, ha nem él a lehetőséggel? Nekem ez így nem "kerek".

2014. szept. 22. 19:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Önhibás az,aki súlyos beteg, akadályozva van a gyerek látogatásában, messze lakik, börtönben van stb.

A szöveg NEM azt írja, hogy annak biztosítja a kapcsolattartás jogát, aki önhibáján kívül akadályoztatva van.

De ha a beteg felgyógyul, akkor a kapcsolattartási joga érvényes.

2014. szept. 22. 20:15
 2/4 Koplárovics Béci ***** válasza:
Ez így ebben a formában szerintem a "sz*rik rá" jognyelvi meghatározása.
2014. szept. 22. 20:15
 3/4 Koplárovics Béci ***** válasza:
#1: amit te írsz, az a "kapcsolattartásban tartósan akadályizva van" - szerintem. Persze nem vagyok ügyvéd.
2014. szept. 22. 20:17
 4/4 anonim ***** válasza:
Ebben a mondatban senki nem kap új alkalmat. Ha a szülő/nagyszülő nem tud vagy nem akar kapcsolatot tartani a gyerekkel, akkor az ő joguk átszáll a (másik) szülőre vagy az ő testvérére. Az "önhibájából nem gyakorolja" szerintem úgy fordítható, hogy tesz rá nagy ívben.
2014. szept. 22. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!