Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valaki átvert egy vásárolt...

Valaki átvert egy vásárolt termékkel (OLX). Önbíráskodás? Tovább lent.

Figyelt kérdés
Na szóval vettem egy erősítőt amit nem tudtam a helyszínen kipróbálni (tudom ki kell mindig mindent próbálni) mert sietnem kellett melózni. Na mármost ez a termék hibás, beszéltem az eladóval is aki csak halasztgatja a találkozót, hogy együtt próbáljuk ki mert állítólag nála hibátlan volt. Természetesen a belseje meg van égve és ez akkor derült ki miután szétszedtem. Ha én elmegyek a házához és megmutatom neki 2 ököllel hogy milyen csúnya dolog az átverés az már ÖNBÍRÁSKODÁS? 30 000 Ft a károm. Vagy más kiút feljelentésen kívül? Mert azzal ugye nem megyek semmire. Köszönöm

2014. aug. 24. 22:49
 1/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
86%
Igen, ez önbíráskodás.
2014. aug. 24. 23:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

És mégis miért akarod feljelenteni? Érvényes szerződést kötöttetek, azt pedig esélyed sem lesz bebizonyítani, hogy már az átvételkor hibás volt az áru.

Húzd le az eladót az összes létező fórumon, hogy más ne járjon így, de mást nem nagyon tudsz tenni.

Ha viszont megütöd, ő téged tényleg feljelenthet. Szerintem 30000-nél még sokkal többet is megér egy büntetlen előélet.

2014. aug. 24. 23:10
 3/8 anonim ***** válasza:
71%
Magánszemélyek között, használt cikkek adásvétele esetén nincs garancia. Mégis hogy gondoltad?
2014. aug. 24. 23:13
 4/8 A kérdező kommentje:
3. Az oké, de akkor sem verjük át a másikat ugye...
2014. aug. 24. 23:37
 5/8 tetro ***** válasza:

23.37

nem próbáltad ki, ennyi. de legalább belenézhettél volna, mert ha itt-ott meg van sülve, az akár szemmel is látható.

ráadásul mi most honnan tudjuk, hogy nem te sütötted meg? a bíróság sem tudná ezt eldönteni utólag... de ha bármit teszel, azzal kapcsolatban majd legalább tudnak dönteni...

2014. aug. 25. 00:04
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell megverni egyből, próbáld meg jobb belátásra bírni, de mindenképpen személyesen. Ha nem megy, utána lehet megoldásokat keresni.
2014. aug. 25. 00:15
 7/8 anonim ***** válasza:
44%
Akkor már inkább küldj rá néhány jó nagy darab csávót. De azok se verjék meg, csak mondjuk éjjelente jelenjenek meg a házánál, ijeszgessék, szivassátok, stb. Végén könyörögni fog, hogy visszaadhassa a 30 ezret, csak legyen végre nyugalma. Ennyit biztos, hogy nem fog érni neki az egész. Viszont hozzá tényleg ne nyúljatok, azt én se ajánlom. Rosszul sűlhet el nagyon.
2014. aug. 25. 04:19
 8/8 anonim válasza:
Utolsó: nem jó, mert azért is feljelentheti zaklatásért.. :\
2014. aug. 25. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!