Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy igazinak tűnő játékfegy...

Ha egy igazinak tűnő játékfegyverrel támadnak rám/fognak rám/jönnek felém az utcán és én erre lelövöm az éles fegyveremmel a támadót, akkor nem ítélnek el, igaz?

Figyelt kérdés
Természetesen úgy, hogy közben azt hittem igazi van nála és abban a tudatban voltam, hogy veszélyben az életem.
2014. aug. 9. 16:04
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Nem volt semmi ilyen szándékom, hogy megváltoztassam a magyarországi fegyvertartási környezetet önerőből. Csak mondom azoknak, akik itt írták, hogy milyen rossz lenne a szlovákiai rendszer Magyarországon, hogy nem, ez egyáltalán nem így van. Nálunk is pont úgy vannak rossz, bűnöző cigányok, pont úgy vannak ideges, dühös, erőszakos természetű emberek, vannak bűnözők, stb. mint Magyarországon, de ők nem kaphatnak fegyvert. Ja és nem lövik le itt sem egymást az emberek tömegével, nincs olyan vadnyugat, nincs olyan apokalipszis amit sok hozzá nem értő vizionál Magyarországra is. Az önvédelmi fegyvertartás sem kötelező. Annak van aki szeretne egy eszközt hogy legvégső esetben megvédje magát és a szeretteit.

Nem lövöldözünk egymásra az utcán. Havonta egyszer eljárok a lőtérre lőni. Ha itthon vagyok, akkor a puskám vagy valamelyik pisztoly elő van véve mindig. Ha elmegyek itthonról, amit nem teszek magamra, azt elzárom a páncélba. Ami 1-2 pisztolyt hordok, azoknak még az együttes súlya is maximum 1 kiló, vagy az alatt van, mert nem akciófilmekben látottakat, katonák, rendőrök által használtakat érdemes hordani, hanem kisebbeket.

Mindez itt történik a magyar határtól kevesebb, mint 20 km-re, nem Texasban. Csak azt mondom az itteni tiltakozóknak (és nem, nem tudom megváltoztatni a magyar törvényeket), hogy ha Szlovákiában emiatt nem borult fel az élet, akkor Magyarországon sem borulna.

2014. aug. 10. 11:16
 22/25 anonim ***** válasza:

A kérdező BETEG.

Aberrált állat. A kérdése nem elméleti, gyakorlati betegségről tanuskodik.

2014. aug. 10. 11:25
 23/25 A kérdező kommentje:

Az ilyenekkel mint te, akik érvek nélkül kinyilatkoztatnak dolgokat, nem lehet vitatkozni. Információ- és tudáshiány okán ellene vagy a fegyvertartásnak és mivel nincsenek érveid a témában, egyszerűen könnyebb használni ezt a fajta másik megszégyenítésére játszó stílust, ami érvek nélkül csak a személyeskedés irányába tereli az egész beszélgetést.

1. Megkérdőjelezem, hogy egyáltalán elolvastad-e az eddigi válaszokat.

2. Átmentem egy nagyon szigorú pszichológiai vizsgálaton, ahol egy ismerősöm is megbukott és ami szerint abszolút alkalmas vagyok lőfegyver tartására és viselésére.

2014. aug. 10. 11:50
 24/25 anonim ***** válasza:

Ha feketét lőttél le, akkor nem. Ha fehéret, akkor igen (pár napja történt eset amerikában, egyébként)

Egyébként én sittre vágnálak. Minek hurcolsz magaddal fegyvert az utcán?

2014. aug. 11. 14:54
 25/25 A kérdező kommentje:

Mert nem tudhatom hogy mikor lesz rá szükség és mikor nem, hogy csak aznap vigyem magammal, amikor szükség van rá.

Ha csak egyszer az életben ki akarnak rabolni, meg akarnak verni, meg akarnak ölni, akkor már megérte hordani. Ha csak egyszer az életben akkor akarnak betörni hozzánk, amikor otthon vagyunk, akkor már megérte otthon is tartani.

Ha nem, akkor is megérte a tudat, hogy sokkal jobbak az esélyeim fegyverrel, mint fegyver nélkül.

Azért van nálam fegyver, mert te lehet hogy hagynád magad egy rablónak, erőszakolónak, gyilkosnak, de én nem és erre a leghatékonyabb eszközt akarom alkalmazni.

2014. aug. 13. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!