Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Halálbüntetés vélemények?...

Halálbüntetés vélemények? Többi lent

Figyelt kérdés
Először is, nem vitát akarok kirobbantani, amilyen minden ehhez a témához kapcsolódó kédésnél is van.Szóval a kérdés a halálbüntetéspártiakhoz szól elsősorban (én nem vagyok az).Mindig azzal jönnek, hogy ha valakit megölnek a sértett családjának igazságot kell szolgáltatni és ki kell végezni a tettest.Jó oké.De itt jön egy érdekes kérdés.Amikor a tettest kivégzik az ő családtagjainak is ugyanakkora fájdalmat okozunk ezzel, mint egykor ő az áldozat családjának.Márpedig a családja ugyanúgy ártatlan emberekből áll, semmit nem követtek el...gyakorlatilag egy aprócska fokkal lennénk jobbak, mint a gyilkos, mivel ugyanakkora szenvedést okoznánk, ugyanúgy embert ölnénk, a különbség az, hogy nem ártatlan embert.Ám a családját ez nem fogja érdekelni.Amennyiben viszont "csak" börtönbe zárjuk élete végéig, bűnhődik, a családjának nem kell átélni azt, hogy kivégzik, illetve nem tud újra bűnt elkövetni.Az én vélményem szerint sokkal emberibb cselekedet.A másik amit pedig felhoznak, hogy sok pénz őket eltartani ezért végezzük ki, meg hogy minek a luxusbörtön.A pénzről annyit, hogy igen a mi pénzünk, de a mi érdekünk is egyben, hogy azok az emberek bent legyenek...nem megoldás hogy kivégezzük őket mert a nagyrészük nem is gyilkos mégis kaphatnak 10-20 éveket ami sok-sok pénz.A magyar börtönök nem luxusbörtönök (lásd norvégiát) és mivel a börtönlakók 95% még ki fog kerülni élve, ezért olyan körülményket kell biztosítani ami segít az emberi fejlődésükben, nem olyat amely még roncsabbá teszi őket.Szerintem erre a magyar börtönök úgy ahogy megfelelőek.(A norvég minta túlzás).Várom a Ti véleményeteket is, de ne szitkozódás legyen belőle kérem!
2014. aug. 2. 15:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
10-es, akkor is egyet értenél ezzel ha épp téged is ki akarnának végezni?
2014. aug. 2. 20:49
 12/15 anonim ***** válasza:

"Amikor a tettest kivégzik az ő családtagjainak is ugyanakkora fájdalmat okozunk ezzel"

A szülőknek meg kellett volna nevelni gyilkos csemetéjüket. Láttam én már gyilkos anyját nyilatkozni, különösebben nem volt kikészülve a fia tette miatt.

2014. aug. 2. 22:30
 13/15 anonim ***** válasza:

6-os a visszailleszkedés szükségszerűsége úgy általánosan megfogalmazott cél de egy gyilkos visszailleszkedéséhez senki nem fűz komolyabb reményt, pont ezért végeznék ki őket. de amúgy nagyon meghunyázkodó a kommented mintha azt írnád:fizessünk nekik védelmi pénzt hiszen akkor csak nem bántanak minket ha kijönnek.

7-es a politikai foglyok hogy kerülnek a témába azt hittem köztörvényesekről vitázunk

2014. aug. 3. 13:47
 14/15 anonim ***** válasza:
13-as az 56-osok köztörvényesek voltak akkor, csak utólag mondták másként. És eredetileg a halálbüntetés így volt Magyarországon, ha vissza akarsz állítani valamit, akkor nem ártana megismerni.
2014. aug. 3. 14:03
 15/15 anonim ***** válasza:

nem olvasom végig, de itt vannak a tények:

1.ha véletlenül ártatlan embert ölünk meg, utólag nem lehet visszacsinálni. a leült 20 évet sem, de legalább kártérítés fizethető.

2.a hirtelen felindulásból gyilkoló emberek nem fognak mérlegelni mielőtt megteszik - nem fog jelentősen csökkenni a gyilkosságok száma.

3.vannak olyan emberek, akik olyan szinten "élnek" hogy sem a börtön, sem a halál nem rettenti őket vissza.

2014. aug. 4. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!