Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehet? Jogilag mit léphet...

Mit tehet? Jogilag mit léphet az anyuka?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm olyan helyzetben van, amiben nem tudja mit tegyen. Van 3 gyerkőc. Van egy bírói végzés, miszerint az apuka 2hetente hétvégén élhet a felügyeleti joggal. Apuka eddig papolt arról hogy az anyuka milyen szemét mert nem engedi a kapcsolat tartást a gyerekekkel. Most hogy itt ez a 2 évig jogerős nyilatkozat, közli az apuka hogy mégsem akarja látni a gyerekeket. Anyuka fél, hogy apuka a bíróság előtt azt hazudja majd hogy anyuka nem volt hajlandó vinni a gyerekeket, ami persze nem igaz. Ilyenkor jogilag mit lehet tenni? Köszi remélem érthető :)

#jog #láthatás #bíróság gyerek
2014. júl. 31. 21:08
 1/10 szántóvető ***** válasza:
100%

a bíróságon annak kell bizonyítani az igazát aki vádol vagyis állít valamit.

tehát a rettegés felesleges.

2014. júl. 31. 21:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Semmit. Miért kéne bármit is lépnie? Ha nem akarja látni hát nem akarja, semmilyen eszközzel erre nem kényszerítheted.
2014. júl. 31. 21:45
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
Az apukának kell bizonyítania mindent. Amúgy akárhányszor nem viszi el a gyerekeket, én bejelenteném a gyámügyön. Nyugi, nem kötelezik a láthatásra, viszont nyoma lesz annak, hogy igazából szarik a gyerekre (ha netán megint vádaskodna az anya ellen jól jön).
2014. júl. 31. 21:48
 4/10 anonim ***** válasza:

Be kell jelenteni a gyámhivatalnak, a szabály ugyanis az, hogy ha elrendelik a kapcsolattartást, akkor azt végre is kell hajtani és nem csak abból a szempontból, (jelen esetben) az anyának oda kell adnia a gyereket, hanem abból is, az apukának bizony el kell vinnie a gyereket.

Ha valamelyik nem valósul meg, akkor az bizony a végzés megszegését jelenti és jogi következményei vannak.

a jelenleg hatályos törvény:

[link]

a titeket érintő rész a 27.§-tól kezdődik.

2014. aug. 1. 01:23
 5/10 anonim ***** válasza:
22%

Az ismerősöd akkor teszi a legjobban, ha nem megy bele jogászkodásba, hanem tisztességgel neveli a gyerekeket.

Ha eljön az apa, kiadja a gyerekeket, ha nem, akkor nem.

Azért amit leírtál, még süt a gyűlölet az anyából. Innentől nem jogi, hanem emberi, mondhatnám gerincességi probléma van, mert a kérdés az, hogy milyen anya az olyan, aki nem tud túllépni a másik szülő elleni piti gyűlölködésen, sőt...

Ráadásul ha kiderül, hogy a másik fél ellen neveli a gyerekeket, azzal még a gyermekelhelyezést is meg lehet változtatni.

2014. aug. 1. 08:28
 6/10 anonim ***** válasza:

"Ha eljön az apa, kiadja a gyerekeket, ha nem, akkor nem."

ja. mert az úgy rendben van. a gyerek meg mint a hülye várja az apját, készül, hogy végre apával lehet, aztán kiderül, hogy apának más fontos dolga van. de persze attól még ö a kicsi szeme fénye, csillaga, csak hát sajnos apának dolgoznia, elutaznia kell, de majd bepótoljuk és akkor majd elmegyünk mindenfelé. de persze nem, mert apának akkor is fontos dolga van.

aztán kiderül, hogy apa az új nőjével ment kirándulni, meg szórakozni, meg nyaralni... ez volt az a nagyon fontos dolog.

és ez szerinted rendben van...

szerintem meg inkább ásd el magad.

2014. aug. 1. 09:01
 7/10 A kérdező kommentje:
Az anya rendszeresen akarja vinni a gyerekeket az apjukhoz (apuka nem jöhet ki otthonról) a gyerekek készülnek meg minden aztán az apuka őr egy olyan SMS-t h mégsem akarja látni őket. Az anyának már elege van abból hogy ezzel csak fájdalmat okoz a kicsiknek. És azt akarja kideriteni hogy mit tehet hogy végre legyen valami, mert ha hallgat a smsre akkor ezt az apuka az anya ellen tudja használni, hogy újabb nem is írt ilyen SMS-t és az anya nem hajlandó vinni. Anyuka részéről semmi gyűlölet nincs, nem tudom hogy honnan vetted hogy süt róla. Szóval nem vágom mit kéne tennie
2014. aug. 2. 21:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha van sms ott a bizonyíték! Szépen bemutatja a nő a gyámügyön és kész. Mindig jegyezze ha az apa nem viszi (fogadja) a gyerekeket!
2014. aug. 2. 22:21
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen, mindig mindent jegyez :) csak már volt rá példa h az apa írt a gyamugyosnek meg nem tudom mi... Nem nyugszik, hazudik össze vissza
2014. aug. 2. 22:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Hülyén fogalmaztam a jegyzés alatt azt értettem bejelent minden esetet a gyámhatóságon. Ott vannak az sms-ek is, szerintem az is ér valamit (bár gyámügynél ki tudja).
2014. aug. 2. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!