Ha valaki megöli a kutyámat, és én nagyon durván összeverem aki megölte, melyikünknek lehet baja jogilag?
A kutya nem ment ki se az utcára, se az illető területére. A durva összeverésen azt értem, hogy több helyen csonttörés, sok felrepedés a testen, kék zöld foltok.
A KÉRDÉS ELMÉLETI, NEM MÉRGEZTÉK MEG A KUTYÁMAT, ÉS ÉN SEM VERTEM MEG SENKIT!!!!!
Téged vennének elő önbíráskodás címszó alatt, mellé még jön a testi sértés súlyossága is. Ha összevered amiatt, mert bántotta a kutyádat, akkor ő azért semmit nem kap, ahhoz fel kellene, hogy jelentsd.
Az állatkínzást pedig azért büntetik alig, mert ritkán érik tetten az állatkínzókat.
Az szép....
Én ilyenkor nem értem, a törvényhozók mit csinálnának ilyen helyzetben? Szó nélkül hagynák, hogy megölik a kutyájukat?
Ezen nem tudom mi az önbíráskodás, amikor teljesen jogos lenne. Hiszen kioltott egy életet. Vagy a kutyát ilyen esetben nem is veszik élőlénynek?
Az a másik hogy rongálás. Azért szerintem egy élet kioltása bőven nem a rongálás kategóriája.
Az állatkínzókat meg élve megnyúznám.
Jó, de ha meghalt a kutyám, ne az legyen, hogy jajj anyagi kár, hanem hogy egy életet kioltott...
És azért ítélem el jobban az állatölést mint az emberölést, mert egy védtelen kutya, aki kb. semmi rosszat nem tett, senkinek nem ártott, minek megölni?
Az állatok nem bűnösek, ellentétben az emberekkel.
Olvasd el a FEkete Várost.
Örökérvényű magyar regény az ostobaságról.
"de ha pl. megöl egy embert okkal altatják el."
Nem. Az ember hülyesége hogy megölt egy másik embert az a kutya. Vissza lehet csinálni, vannak rehabilitációs képzések, sokáig tart, de nem reménytelen.
"Amire neveled a kutyád úgy fog viselkedni, olyan mint egy eszköz."
Igen, ahogy a gyereked is. Ahogy neveled olyan lesz.
Én véletlen sem tekintek a kutyámra úgy mint egy eszközre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!