Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki megöli a kutyámat,...

Ha valaki megöli a kutyámat, és én nagyon durván összeverem aki megölte, melyikünknek lehet baja jogilag?

Figyelt kérdés

A kutya nem ment ki se az utcára, se az illető területére. A durva összeverésen azt értem, hogy több helyen csonttörés, sok felrepedés a testen, kék zöld foltok.

A KÉRDÉS ELMÉLETI, NEM MÉRGEZTÉK MEG A KUTYÁMAT, ÉS ÉN SEM VERTEM MEG SENKIT!!!!!

2014. júl. 3. 13:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%
Biztos hogy neked. A súlyos testi sértés, ha jól emlékszem 2-8 év. Az állat megölése pedig rongálás, vagy állatkínzás (ha durvább az ügy). Ezeket pedig alig büntetik.
2014. júl. 3. 13:30
 2/16 anonim ***** válasza:
84%

Téged vennének elő önbíráskodás címszó alatt, mellé még jön a testi sértés súlyossága is. Ha összevered amiatt, mert bántotta a kutyádat, akkor ő azért semmit nem kap, ahhoz fel kellene, hogy jelentsd.

Az állatkínzást pedig azért büntetik alig, mert ritkán érik tetten az állatkínzókat.

2014. júl. 3. 13:38
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
#1 ja, bocs. A testi sértés csak akkor lesz 2-8 év ha életveszélyt okoz.
2014. júl. 3. 13:43
 4/16 A kérdező kommentje:

Az szép....

Én ilyenkor nem értem, a törvényhozók mit csinálnának ilyen helyzetben? Szó nélkül hagynák, hogy megölik a kutyájukat?

Ezen nem tudom mi az önbíráskodás, amikor teljesen jogos lenne. Hiszen kioltott egy életet. Vagy a kutyát ilyen esetben nem is veszik élőlénynek?

Az a másik hogy rongálás. Azért szerintem egy élet kioltása bőven nem a rongálás kategóriája.

Az állatkínzókat meg élve megnyúznám.

2014. júl. 3. 13:45
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Először is aki azt állítja, hogy önbíráskodás, az olvassa el a Btk.-ban, hogy mit jelent: "Aki abból a célból, hogy jogos vagy jogosnak vélt vagyoni igénynek érvényt szerezzen, mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.". Amikor valakit bosszúból összeversz, az nem az, hogy nem akarta a kutya árát kifizetni. Amúgy feljelentést tehetsz állatkínzásért, ha szenvedett az állat, vagy rongálásért, mert a kutya megölése anyagi kár neked. Az emberi életet védi a törvény, és az állatkínzást gerinces állatoknál, mert az embereket zavarja az ilyen. Azt nem gondolhatod, hogy emberöléssel egyenértékű cselekményként kéne kezelni.
2014. júl. 3. 13:53
 6/16 A kérdező kommentje:

Jó, de ha meghalt a kutyám, ne az legyen, hogy jajj anyagi kár, hanem hogy egy életet kioltott...

És azért ítélem el jobban az állatölést mint az emberölést, mert egy védtelen kutya, aki kb. semmi rosszat nem tett, senkinek nem ártott, minek megölni?

Az állatok nem bűnösek, ellentétben az emberekkel.

2014. júl. 3. 14:04
 7/16 anonim ***** válasza:
Igazad van kérdező. Meg kellene reformálni a jogrendszert.
2014. júl. 3. 14:13
 8/16 anonim ***** válasza:
Az állatok azért nem bűnösök mert nincs erkölcsi érzékük, de ha pl. megöl egy embert okkal altatják el. Akkor nem igaz, hogy nem ártott senkinek. Amire neveled a kutyád úgy fog viselkedni, olyan mint egy eszköz.
2014. júl. 3. 14:20
 9/16 anonim ***** válasza:

Olvasd el a FEkete Várost.

Örökérvényű magyar regény az ostobaságról.

2014. júl. 3. 14:23
 10/16 A kérdező kommentje:

"de ha pl. megöl egy embert okkal altatják el."

Nem. Az ember hülyesége hogy megölt egy másik embert az a kutya. Vissza lehet csinálni, vannak rehabilitációs képzések, sokáig tart, de nem reménytelen.

"Amire neveled a kutyád úgy fog viselkedni, olyan mint egy eszköz."

Igen, ahogy a gyereked is. Ahogy neveled olyan lesz.

Én véletlen sem tekintek a kutyámra úgy mint egy eszközre.

2014. júl. 3. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!