Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki megöli a kutyámat,...

Ha valaki megöli a kutyámat, és én nagyon durván összeverem aki megölte, melyikünknek lehet baja jogilag?

Figyelt kérdés

A kutya nem ment ki se az utcára, se az illető területére. A durva összeverésen azt értem, hogy több helyen csonttörés, sok felrepedés a testen, kék zöld foltok.

A KÉRDÉS ELMÉLETI, NEM MÉRGEZTÉK MEG A KUTYÁMAT, ÉS ÉN SEM VERTEM MEG SENKIT!!!!!

2014. júl. 3. 13:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
"Vissza lehet csinálni" Nem az embert nem tudod feltámasztani. Azt tudod elkerülni, hogy a jövőben is előforduljon. Nem a gyereked nem feltétlenül olyan lesz mint szeretnéd, és ez nem a képességedtől függ. A kutya megfelelő szaktudással pontosan az elvárt szerint fog viselkedni, nézzél meg pár kutyákkal készített filmet. Pontosan végrehajtja a tréner utasításait.
2014. júl. 3. 14:28
 12/16 A kérdező kommentje:

"Nem az embert nem tudod feltámasztani. Azt tudod elkerülni, hogy a jövőben is előforduljon."

Pontosan. Erre vannak a rehabilitációs képzések. Ha a pedofiloknak is megadják a második esélyt, úgy gondolom hogy a kutyák is megérdemlik.

"A kutya megfelelő szaktudással pontosan az elvárt szerint fog viselkedni"

Tudom, van kutyám. De ettől nem lehet eszközként tekinteni rájuk.

És azt, hogy az ember bűnös, nem a gyilkosságokra értem, hanem amit tesz a Földdel, és semmibe veszik sokan a többi élőlényt.

2014. júl. 3. 14:34
 13/16 anonim ***** válasza:
Igen előbb adnám meg a kutyának a rehabilitációt/második esélyt, mint a pedofilnak. A pedofiloknak sajnos nem csak két esélyük van, és náluk a legmagasabb a visszaesés. Őket csak lassítják a tevékenységükben a börtönben tartásukkal, míg a kutyáknál megfelelő szakemberrel, tényleg lehet rehabilitálni.
2014. júl. 3. 14:42
 14/16 anonim ***** válasza:

A kérdezőt csak és kizárólag a kutya élete, és "jogai" érdeklik, az emberi élet számára kevesebbet ér mint egy kutyáé.

Kérdésében az iránt érdeklődik, mi lenne ha úgy összeverne egy embert hogy annak súlyos sérüléseket okozna.

Konklúzió, a kérdező elmebeteg. Talán veszélyes is, a hozzászólásai alapján én mindenképpen így gondolom.

2014. júl. 4. 03:27
 15/16 A kérdező kommentje:

Héé nem vagyok elmebeteg!

[link] Ez vagyok én! Most nézz rám, hát nem aranyos? :DDDD

[link] Ez is én vagyok. És Te még elmebetegnek nevezel???

(nehogy komolyan vedd)

"A kérdezőt csak és kizárólag a kutya élete, és "jogai" érdeklik, az emberi élet számára kevesebbet ér mint egy kutyáé."

Ezt nem mondtam. De gondolj bele, a kutyatartók nagy része a kutyára családtagként néz. ÉS ha megölik a családtagomat, az a minimum hogy megverem. Ennyit megérdemel, persze többet is, mert az ilyeneket évekre börtönbe zárnám. (Ha így jó, akkor mondjuk 2,5 évvel kevesebbre mint emberölésnél)

DE!! Egy pedofilnál, gyerekgyilkosnál, nemierőszaktevőnél, gyerekrablónál, sorozatgyilkosnál, gyilkosnál, és úgy általában a bűnözőknél sokkal többet "ér" egy tök ártatlan kutya élete.

Egyébként, a természetben is így van, az embernek az ember ér többet, a oroszlánoknak az oroszlán, a tigrisnek a tigris, stb.

"Talán veszélyes is, a hozzászólásai alapján én mindenképpen így gondolom."

Hol szóltam olyat hozzá, hogy ez jön le Neked?

Soha nem ölnék se embert se kutyát, csak ha szükséges, pl. háború esetén. Önvédelemből is inkább "elájultatnám"(bocs erre nem tudom a jó szót), és a rendőrök elintézik a többit. Kivéve ha többen és eszközökkel jönnek. Ott nincs válogatás. Úgy kell csinálni ahogy adja a helyzet.

2014. júl. 4. 09:29
 16/16 anonim ***** válasza:
Amit leírtál az súlyos testi sértés.
2014. júl. 4. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!