Egy "kedves" ismerősöm vállalkozása végrehajtás alatt áll. Hogyan segíthetek a NAV-nak?
Mielőtt bárki rosszindulatúsággal vádolna, előrebocsátom, hogy az illető engem, családom több tagját és számos házbéli lakót életveszélyesen megfenyegetett az elmúlt években, mivel szólni mertünk neki azért, hogy egész délután a ház előtt hangoskodik a "kis családjával", és teleszemetelik a környéket. Tisztességes adófizető vagyok, irritál, hogy az ilyen ügyeskedők 8 általánossal összelopják magukat, miközben családjuk a tőlem levont járulékokból is hizlalja magát munka nélkül, eközben még nekem kellene meghunyászkodnom előttük.
Észrevettem, hogy az utóbbi időben rengeteg értéket vásárol, pl. autókat, bútorokat, lakásfelújításra költ, márpedig akkor elvileg lenne miből törlesztenie az adótartozásait. A cége ugyanakkor fent van a NAV honlapján a végrehajtás alatt állók listáján. Pénzmosásra gyanakszom, szerintem így próbálja megúszni a behajtást. Hogyan törhetnék borsot az orra alá?
Talán, mert becsületes vállalkozás itthon ma nem tudna létezni, ha nem alkalmazott lennél, hanem egy vállalkozás terheit kéne viselned, akkor értenéd.
Egyébként pedig az, hogy egy beszari alak vagy és hátulról támadsz, hát erre nem lennék büszke.
Amúgy milyen életed lehet, hogy ezzel vagy elfoglalva? Leskelődsz, kutakodsz, gyűjtögetsz információkat, szánalmas.
"Talán, mert becsületes vállalkozás itthon ma nem tudna létezni, ha nem alkalmazott lennél, hanem egy vállalkozás terheit kéne viselned, akkor értenéd."
Magad vallottad be. Ha a tisztes megélhetésért "csal" valaki ebben a cipőben, azért nem marasztalom el. Ha a 4. 5. luxusautóját, ingatlanját veszi az elcsalt pénzből, hát...
"Egyébként pedig az, hogy egy beszari alak vagy és hátulról támadsz, hát erre nem lennék büszke."
Beszari akkor lennék, ha nem tennék semmit ellene, mert belátnám, hogy az írni sem tudó tahó a nagy pofájával bármit megtehet tudományos fokozattal rendelkező művelt polgárokkal is.
"Amúgy milyen életed lehet, hogy ezzel vagy elfoglalva? Leskelődsz, kutakodsz, gyűjtögetsz információkat, szánalmas."
Azok ellen, akik megérdemlik a pofont, mert annyi más embernek adtak teljesen aljas módon, ennyi "gonoszság" bőven belefér. Ettől még nagyon nyugodtan alszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!