Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy "kedves" ismerősöm vállalk...

Egy "kedves" ismerősöm vállalkozása végrehajtás alatt áll. Hogyan segíthetek a NAV-nak?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki rosszindulatúsággal vádolna, előrebocsátom, hogy az illető engem, családom több tagját és számos házbéli lakót életveszélyesen megfenyegetett az elmúlt években, mivel szólni mertünk neki azért, hogy egész délután a ház előtt hangoskodik a "kis családjával", és teleszemetelik a környéket. Tisztességes adófizető vagyok, irritál, hogy az ilyen ügyeskedők 8 általánossal összelopják magukat, miközben családjuk a tőlem levont járulékokból is hizlalja magát munka nélkül, eközben még nekem kellene meghunyászkodnom előttük.

Észrevettem, hogy az utóbbi időben rengeteg értéket vásárol, pl. autókat, bútorokat, lakásfelújításra költ, márpedig akkor elvileg lenne miből törlesztenie az adótartozásait. A cége ugyanakkor fent van a NAV honlapján a végrehajtás alatt állók listáján. Pénzmosásra gyanakszom, szerintem így próbálja megúszni a behajtást. Hogyan törhetnék borsot az orra alá?

2014. júl. 30. 19:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
37%
Söpörj fel az irodájuk előtt. Esetleg lopózz be és tisztíts ki pár wc-t.
2014. júl. 30. 19:37
 2/12 anonim ***** válasza:
48%
Annyira szánalmas vagy.
2014. júl. 30. 20:02
 3/12 A kérdező kommentje:
Inkább az a szánalmas, hogy azok pártján álltok, akik munka nélkül, nagy pofával császárnak képzelik magukat és terrorizálják az eszüknél és szorgalmuknál fogva magasan iskolázott, évtizedeken keresztül tisztességesen dolgozó polgárokat.
2014. júl. 30. 21:37
 4/12 anonim ***** válasza:

Ha végrehajtás alatt áll, akkor mit akarsz még? Gondolod, hogy majd Kis Józsi bemegy a NAV-hoz, mond pár dolgot és leesnek a csillagok az égről? Egyáltalán - tudnál mit mondani?

Értem én, hogy felháborít, engem is felháborít, de ilyenkor nem kell elkezdeni mindenféle magánakciókat, mert ezzel egyrészt csak magadat kevered veszélybe, ha bármi kiderül, másrészt nem biztos, hogy lesz haszna annak, amit csinálsz, harmadrészt, ez gyerekes.

Ha nem állna eljárás alatt, akkor mondanám, hogy jelentsd fel nyugodtan (ahhoz is lett volna bátorságod?), de így már nem kell csinálni semmit. Vigyázz kicsit, mert az ilyenekből szoktak lenni a mindenért-feljelentgetős pampogós fotelnyugdíjasok.

2014. júl. 31. 04:07
 5/12 anonim ***** válasza:

Ha tudsz konkrétumot, csak akkor.

Ha csak feltételezel, a NAV is feltételezhet rólad pár dolgot, ilyen alapon.

2014. júl. 31. 09:45
 6/12 anonim ***** válasza:
52%

"zok pártján álltok"

Tévedés. Mi nem "azok" mellett állunk, mi ellened vagyunk. Illetve a fajtád ellen. A rosszindulatú, bekeseredett, áskálódó f..szfejek ellen. És ez nagy különbség.

2014. júl. 31. 11:25
 7/12 A kérdező kommentje:

"Ha csak feltételezel, a NAV is feltételezhet rólad pár dolgot, ilyen alapon."

Nyugodtan feltételezhet bárki bármit. A legutolsó forintommal is tiszta lelkiismerettel el tudok számolni, mivel mindenemért keményen megküzdöttem, megdolgoztam és erről hivatalos papírjaim vannak.

2014. júl. 31. 17:40
 8/12 anonim ***** válasza:
Biztos a te járulékaidból vesznek kocsit stb. Hiába pontozás, akkor is egy kis szánalmas gyökér vagy az alkalmazotti jogviszonyoddal. Mi vállalkozok voltunk mindig, mi is mindenért duplán megdolgoztunk, mert nemcsak jött a pénz bocsi és mi is találkoztunk ilyenekkel, mint te. Aki célozgatott, hogy mi lesz ha kapunk egy vagyonosodásit, mert nyaralót építettünk stb. Csináld utánunk aztán jelentgess.
2014. júl. 31. 17:48
 9/12 A kérdező kommentje:

"Mi nem "azok" mellett állunk, mi ellened vagyunk. Illetve a fajtád ellen. A rosszindulatú, bekeseredett, áskálódó f..szfejek ellen. És ez nagy különbség."

A nagy különbség azok közt van, akik ok nélkül, rosszindulatból kezdenek ki mindenki mással, illetve akik konkrét sérelmeikért szeretnének elégtételt venni a törvény által biztosított eszközökkel.

Ha ő megtehette, hogy egyik vitánk során mindenféle hamis tanúkat szerzett ellenem (természetesen a saját, egy fröccsért bármire kapható fajtájából, hiszen ha magyar vagy sváb ellen kell tenni, akkor boldogan összefognak), ha ordíthatta, hogy megöl engem és a családomat, akkor én is megtehetem, hogy például feldobom valamelyik hatóságnál olyasmiért, amit elkövetett. Még mindig én vagyok a tisztességesebb, mégpedig nem kicsivel, hanem nagyságrendekkel. Amikor a fenyegetőzés elhangzott a szájából, megfogadtam, hogy morálisan tönkre fogom tenni (az anyagiak nem igazán érdekelnek). Egyelőre kivárok és gyűjtöm róla az információkat, aztán ha elérkezett az alkalmas pillanat, cselekedni fogok. Időm van bőven...

2014. júl. 31. 17:52
 10/12 A kérdező kommentje:

"Mi vállalkozok voltunk mindig, mi is mindenért duplán megdolgoztunk, mert nemcsak jött a pénz bocsi és mi is találkoztunk ilyenekkel, mint te."

Ha mindenedért megdolgoztál és törvényesen szerezted a vagyonodat, akkor miért veszed magadra a fent leírtakat? Nem rólad szól a történet és én sem irigylem senki pénzét.

2014. júl. 31. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!