Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Köteles vagyok a nevelőtanárom...

Köteles vagyok a nevelőtanárom kérésére megfújni a szondát?

Figyelt kérdés
Nálunk a koliban néha szokott lenni szondáztatás.Van valamilyen törvény erre hogy kinek vagyok köteles megfújni?

2014. júl. 28. 11:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
2014. júl. 28. 11:16
 2/18 anonim ***** válasza:
82%
Nem kötelező ott tanulni, egyetlen jogszabály sem kötelez erre.
2014. júl. 28. 11:26
 3/18 anonim ***** válasza:
87%

Nem, nem kötelező. Ha nem fújod meg, azzal gyakorlatilag elismered, hogy ittál.Ezáltal a nevelőtanár úgy fog eljárni, mintha pozitívat jelzett volna a szonda.

Te érdeked, hogy tisztázd magad, nem az övé.

2014. júl. 28. 11:35
 4/18 anonim ***** válasza:
81%

Majd ha nagyobb leszel megérted, hogy a nevelőtanárok a te érdekedet szolgálják.

Beszélgethetünk itt törvényekről, amikről ezek szerint fogalmad sincs, de a lényeg nem ez, hanem az, hogy Neked mi a jó.A kérdésednek van egy erkölcsi és életvitelbeli vetülete is. Ez pedig azt mondja, elég gyerek vagy még.

Ne igyál, és fújd meg azt a szondát.

2014. júl. 28. 11:45
 5/18 anonim ***** válasza:
75%
Így van kérdező, ha nem ittál akkor nyugodt szívvel megfújhatod, ha szabály, ha nem szabály. Egyértelmű hogy ha nem fújsz bele, akkor azért nem fújsz bele, mert ittál, ami szabályellenes. Így ha esetleg szabályellenes lenne a szondáztatás, akkor is szabályos lesz, mert szabálytalanságot derítenek ki vele. Talán jobban jártál volna, ha egyszer nem isztok alkoholt. Vagy az a világ vége lenne? Nem értem, a szüleim anno mindig azt tanították hogy egy csöpp alkoholt se igyak. Akik egyfolytában részegek a bulikon, azoknak a szüleik mit szólnak ehhez? Milyen megfontolatlan és engedetlen gyerek az, aki inkább lejáratja magát az álhaverjai előtt, csak mert lelkibeteg és jó érzés neki maró folyadékot inni, és utána lehánynia magát? Egyáltalán milyen ember az ilyen?
2014. júl. 28. 11:46
 6/18 A kérdező kommentje:

"a szondáztatás személyes adatgyűjtésnek minősül, így az csak akkor valósítható meg, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény elrendeli" Megfenyegethet a nevelő intővel vagy valami mással ha a fentiekre hivatkozok? Miért jelentené azt hogy ittam ha nem fújom meg?

Amúgy aki azt mondja hogy ez milyen erkölcstelen fiatalon inni annak azt kívánom hogy legyen ma fiatal!

2014. júl. 28. 12:10
 7/18 anonim ***** válasza:
57%
Ülj már le kérdező, mert még leversz valamit.
2014. júl. 28. 12:16
 8/18 A kérdező kommentje:
Ember senki nem kérte hogy írj! feltettem egy kérdést és ha nem tudsz rá válaszolni akkor kérlek ne válaszolj
2014. júl. 28. 12:20
 9/18 anonim ***** válasza:
67%

Azért jelenti azt, hogy ittál, mert a következményektől tartva megtagadod az "adatszolgáltatást" (függetlenül attól, hogy valóban bekövetkezett-e az esemény)

Azaz, ha nem ittál volna és megfújod, nincs mitől tartsál. Ha megfújod és ittál, akkor gond van. Ha nem fújod meg, akkor azért nem fújod meg mert tudod, hogy gond lesz...

2014. júl. 28. 12:23
 10/18 A kérdező kommentje:
Jogom van ahhoz hogy időt kérjek?tehát mondjuk csak fél óra múlva szeretném megfújni arra hivatkozva hogy rumos csokit ettem?
2014. júl. 28. 12:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!