Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szabadságvesztés pénzbüntetés...

Szabadságvesztés pénzbüntetés helyett? Van- e kizáró ok? Többi lent

Figyelt kérdés
Ha a meg nem fizetett pénzbüntetést átváltoztatják szabadságvesztésre, akkor az illetőnek be kell vonulnia X napra. Ha azonban pár évvel ezelőtt volt egy hónapos pszichiátriai kezelésen öngyilkossági kísérlet miatt, akkor mit csinálnak? Én azt hallottam, hogy nem helyezhető el a BV intézetben. Hogy van ez?

2014. júl. 27. 20:46
 1/1 anonim ***** válasza:
Szerintem az elkövető halála, elévülés, vagy elnöki kegyelem esetén nem kell letölteni a már kiszabott szabadságvesztést. A pszichiátriai kezelés és az öngyilkossági kísérlet egészen biztos hogy nem kizáró ok. Ha a börtönorvos úgy látja, hogy túl labilis vagy az ítélet normál börtönben történő letöltésére, akkor beutal az IMEI-be, ahol telenyomnak nyugtatóval, és hip-hop eltelik az a pár nap/hét.
2014. júl. 27. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!