Közúti büncselekmény kirót pénzbüntetés?
#2! A rendőrség valóban sok mindenben súlyosan hibás, én is szoktam őket itt szapulni, de ez spec nem az ő hibájuk. Egyrészt a pénzbüntetést a bíróság szabta ki (esetleg ügyész), a másik pedig az, hogy az ittas vezetés bűncselekményi szintjéhez eléggé részegen kell vezetni.
Szóval onnan nézve nem sok ez az összeg, és a börtönre váltása sem, hogy ilyen állapotban jó néhány embert megölhetett volna. Rezesova esetében is elég szigorú a közvélemény, és senkit nem érdekel, hogy ő is egy magánéleti sokk után volt ittas.
A kérdezőnek sajnos nincs sok jó hírem: a jogerős büntetés annyi, amennyi, és a részletfizetésről is egyértelműen rendelkezik a BE., ebben a bíróságnak ilyenkor más nem túl széles a döntési jogköre.
Lehet kérni egyszeri, háromhavi halasztást. Ilyet kértetek/kapott már?
Vigasztalásul annyit tudok mondani, hogy a szabadságvesztésre változtatott pénzbüntetés végrehajtási fokozata FOGHÁZ, tehát NEM BÖRTÖN. A fogház nem egy vészes dolog, az intézeten belül szabadon mozoghat, kaphat eltávot, nincsenek veszélyes bűnözők, stb.
Különben a bv intézetekben az időseket el szokták különíteni, és amúgy sem bántják őket (kivéve pedofilokat). Az alkoholbetegekre külön odafigyelnek, van orvosi segítség és külön csoport a leszokáshoz.
Túl fogja élni.
Én nem lennék kétségbeesve annyira az elzárás miatt. Mint felettem írták, az alkoholistákkal külön foglalkoznak, ott orvasi és anyagi gondjai nem lennének és egy kicsit józanul is tudna gondolkozni. Össze tudja magát szedni, ha akarja, számtalan példát látni. 22eFt nem lehet kint sem neki életcél, mert nem a börtönben fog meghalni, hanem kint.
Én a helyedben nagyon komolyan elbeszélgetnék vele, mert neki önbizalom kell, és nem sajnálat. Sajnálattal nem tud vásárolni a boltban, és nem simogathatja meg az unokája arcát.
Nem kötelező velem egyetérteni, pontozzatok le nyugodtan, ha úgy tetszik, én ezt tudom neked tanácsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!