Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Közúti büncselekmény kirót...

Közúti büncselekmény kirót pénzbüntetés?

Figyelt kérdés
Édesapám rövid története: Tavaly édesapám anyukája meghalt, rá 2 hónpra édesanyám is, édesapám összeroppant és keménnyen elkezdett inni. Ittas vezetéssel lefületék és mivel magas volt a véralkohol szintje igy közúti büncselkménynek minősitik, ami azzal járt, ogy bevonták a vezetői engedélyét és 360ezer forint pénzbírságot szabtak ki. A bírságot 24 hónapos részletre kérvényeztük meg, amit megis kapot. De közbe elvesztette a munkahelyét, 60 éves létén és az italozás miatt nem kell a kutyának sem, ráadásul vidéken él ahol kevés a lehetőség. Február óta nem fizeti a törlesztőt, mostanába kapott egy felszolító levelt hogy 15 napon belül az elmaradt részleteket fizesse be, mivel jelenleg a munkanélkülitöl kap 22ezer forintot persze nem tudja ebből kifizetni. Sajnos én nem tudok neki segíteni, bárcsak tudnék, de nem tudok, ha segítek én és családom halunk éhen. Beszéltünk a bírósággal, hogy kevessenn törlesztővel tudja fizetni, elmondtuk a helyzetet, de semmilyen lehetőséget nem kináltak neki, annyit mondtak ha nem fizet lekell ülnie. Nem hiszem el hogy nincs valamilyen mod arra hogy ledolgozhassa vagy kevesebb törlesztővel fizesse vagy nem tudom. Nem fogja apám túl élni a börtönt ebben biztos vagyok. Tud valaki tanácsolni valamit?
2014. júl. 3. 15:45
 1/7 anonim válasza:
Szegény. :( Én nem tudok segíteni bocsi, de ez olyan felháborító! Annyira igazságtalanok. Miért kell ennyit elkérni és miért nem lehetnek tekintettel arra, hogy idős? Utálom ezt a világot. Mindenért megbüntetik az embert.
2014. júl. 3. 15:49
 2/7 anonim ***** válasza:
32%
A rendőrséget már rég fel kellett volna oszlatni, vagyonukat elkobozni, tagjait pedig száműzni.
2014. júl. 3. 19:07
 3/7 tomala ***** válasza:
100%

#2! A rendőrség valóban sok mindenben súlyosan hibás, én is szoktam őket itt szapulni, de ez spec nem az ő hibájuk. Egyrészt a pénzbüntetést a bíróság szabta ki (esetleg ügyész), a másik pedig az, hogy az ittas vezetés bűncselekményi szintjéhez eléggé részegen kell vezetni.

Szóval onnan nézve nem sok ez az összeg, és a börtönre váltása sem, hogy ilyen állapotban jó néhány embert megölhetett volna. Rezesova esetében is elég szigorú a közvélemény, és senkit nem érdekel, hogy ő is egy magánéleti sokk után volt ittas.

A kérdezőnek sajnos nincs sok jó hírem: a jogerős büntetés annyi, amennyi, és a részletfizetésről is egyértelműen rendelkezik a BE., ebben a bíróságnak ilyenkor más nem túl széles a döntési jogköre.

Lehet kérni egyszeri, háromhavi halasztást. Ilyet kértetek/kapott már?

Vigasztalásul annyit tudok mondani, hogy a szabadságvesztésre változtatott pénzbüntetés végrehajtási fokozata FOGHÁZ, tehát NEM BÖRTÖN. A fogház nem egy vészes dolog, az intézeten belül szabadon mozoghat, kaphat eltávot, nincsenek veszélyes bűnözők, stb.

Különben a bv intézetekben az időseket el szokták különíteni, és amúgy sem bántják őket (kivéve pedofilokat). Az alkoholbetegekre külön odafigyelnek, van orvosi segítség és külön csoport a leszokáshoz.

Túl fogja élni.

2014. júl. 3. 20:39
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vigasztaló szavakat. Én is sok mindenért tudom szapulni a rendőri intézkedést, de öszintén szólva én is igazat adok nekik ebben a dologban, ála Istenek nem történt semmi baj, de akár elis ázolhatot volna valakit, és saját életét is veszélyeztette! Én azon vagyok megdöbbenve, hogy egyáltalán enyhítő körülmény, hogy apukám a szoszoros értelmében éhezik, amenyit lehet segítek, de én sem tudok sokat. Haladékot nem kértünk még, megisfogjuk probálni, hát ha sikerül addig kitalálni valamit. Nagyon odavagyok, nem szeretném, hogy bezárják
2014. júl. 3. 20:52
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem lennék kétségbeesve annyira az elzárás miatt. Mint felettem írták, az alkoholistákkal külön foglalkoznak, ott orvasi és anyagi gondjai nem lennének és egy kicsit józanul is tudna gondolkozni. Össze tudja magát szedni, ha akarja, számtalan példát látni. 22eFt nem lehet kint sem neki életcél, mert nem a börtönben fog meghalni, hanem kint.

Én a helyedben nagyon komolyan elbeszélgetnék vele, mert neki önbizalom kell, és nem sajnálat. Sajnálattal nem tud vásárolni a boltban, és nem simogathatja meg az unokája arcát.

Nem kötelező velem egyetérteni, pontozzatok le nyugodtan, ha úgy tetszik, én ezt tudom neked tanácsolni.

2014. júl. 4. 01:16
 6/7 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Maximálisan egyetértek veled, de némi sajnálat van bennem, mégis csak az apám. Amúgy férjem is ugyanezen a véleményen van, hogy csak nyerhetne ezzel, vesziteni viszont semmit nem fog ha fogdába kerül. A beszélgetéssel az a baj, hogy apukám demenciás beteg, hiába beszélnék vele pár óra mulva nem emlékszik rá. amúgy számtalanszor probáltam. Probálom magam rávenni, hogy ne tegyek semmit igy lesz jó neki és legalább biztonságban van, de a lelkismeret sajnos nagy úr, még lekell küzdenem!
2014. júl. 9. 15:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy segített a válaszom. Szerintem a legalkalmasabb időpont a fogdában töltött időben lesz. Akkor józan lesz, tudsz erőt gyűjteni, és utána ki tudod magad sírni. Természetesen a sajnálat belőlem sem szorult ki, csak úgy értettem, hogy ne mutasd ki neki, rajtad azt lássa, hogy magabiztos vagy, és segítesz, nem pedig vele bánkódsz az ő hibájából kialakult helyzeten.
2014. júl. 9. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!