Jogdoktorok, hogy is van ez? Gyerekem apjának a haláláról 5 hónap után véletlenül értesültem. Külföldön halt meg, hazahozatva sem lett. (41/N)
Örökség nincs utána,nem ezért kérdeztem.Évek óta nem láttam,mert lezüllött,de gyerekünket annak idején együtt is éltünk,a nevére vette.
Nem kellene a hivatalnak azért mégis csak értesítenie minket?
Ha pedig ennyire nem törődnek evvel,én hol tudok utána nézni ezeknek a dolgoknak?
"Azt nagyon jól teszed. Ha hazajönnél biztos lehugyoznám a hulládat."
Na, latod, ez az egyik oka. Sajnos igen sok ilyen bunko mezogazdasagi szakmunkas vegleny van Magyarorszagon, mint te.
"Erdekes, nagyapamnal is volt hagyateki, pedig nem volt semmije.... Akkor ez most hohpgy van?"
Nekem aztán fogalmam sincs, és nem is érdekel, hogy mi volt a te nagyapádnál - én mindenesetre az ügyvédi praxisom során dögivel kapom a jegyzői jegyzőkönyveket, miszerint HAGYATÉKI ELJÁRÁS NEM INDUL, és felsorolja az öröklésben érdekelteket. Ennyi.
Nyilván a nagyapádnál valami oka volt, vagy valaki kérte, hogy induljon (azt lehet), öröklési bizonyítvány kellett, hagyatéki hitelező jelentkezett be, és ő még nem tudta, hogy nincs vagyok... ezer oka lehet!
24.ik az ilyen felfogású embereket,mint te vagy meg végképp nem értem.
Természetesen vér szerinti a gyerek,külsőleg pedig le se tagadhatta,annyira hasonlít.
Azt meg,h a gyerekemet nem érdekli,honnan a fészkes fenéből veszed???Hogyne érdekelné,mostanában pedig,h kamasz egyre többet kérdezett róla.
Az pedig,hogy konkrétan miért szakítottam pedig,mert elkezdte verni a 2 éves gyerekét és mikor úgy megverte,h egész nap látszott rajta a nyoma,fogtam és gyerekkel együtt elcuccoltam és igen én ezek után nemigen akartam tudni róla.
A normális válaszadóknak írom,h este erőt vettem magamon,felhívtam a mostoha apját és tőle tudom,h igaz a hír,pontosan nem tudja mi történt,őket értesítették és a Külügyminisztériumban átadták neki a cuccokat,amik nála voltak és majd oda akarja adni nekem,most,hogy már tudom,mert nem akarta elmondani a dolgot.Az a helyzet,h évek óta,ők sem álltak vele szóba az agresszivitása,zűrös ügyei miatt.
Szerinted miért kellett a nevére venni 29?Hmm?
Pedig aaaaaanyira egyszerű 29!
MERT NEM VOLTUNK HÁZASOK!
Ha nem vagyunk házasok nem kapta meg csak úgy az apja nevét.Ugyanis nem úgy megy,h én csak úgy "kinevezem" XY-t apának.Úgyhogy az Önkormányzatnál a nevére vette nem sokkal a születése előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!