Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogdoktorok, hogy is van ez?...

Jogdoktorok, hogy is van ez? Gyerekem apjának a haláláról 5 hónap után véletlenül értesültem. Külföldön halt meg, hazahozatva sem lett. (41/N)

Figyelt kérdés

Örökség nincs utána,nem ezért kérdeztem.Évek óta nem láttam,mert lezüllött,de gyerekünket annak idején együtt is éltünk,a nevére vette.

Nem kellene a hivatalnak azért mégis csak értesítenie minket?

Ha pedig ennyire nem törődnek evvel,én hol tudok utána nézni ezeknek a dolgoknak?

2014. júl. 25. 13:08
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

5.ik "örülök",h számodra minden a hagyaték és a pénz és valakinek a halála,csak ekkor kell hogy érdekeljen,ha utána van örökség.:(

Remélem az előbb azért kielégítő választ adtam a kérdésedre miért fontos,ha már a közös gyerek számodra nem elég indok,csak az örökség:(

2014. júl. 25. 13:42
 12/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ 10-est és,akik még normális választ adtak.

A gyerekünk most töltötte be a 14 évet,de még 4 évig biztos tanul.Ingósága nem volt,mert mindent elherdált,lezüllött,ezért is váltunk szét.

Örökség viszont van,csak nem tőle,mert még él a nagymama, és vagyona neki van.

Szóval akkor a legcélszerűbb ez ügyben közjegyzőhöz fordulnom?

2014. júl. 25. 14:00
 13/31 anonim ***** válasza:
53%
Nagymama még él akkor nincs örökség a nagymamának tulajdona van, amihez a gyerekeidnek jelenleg semmi köze.
2014. júl. 25. 14:05
 14/31 A kérdező kommentje:

13-as neked nagyon nehéz a felfogásod.

Nem beírtam én is a kérdésembe,hogy örökség nincs,nem ezért kérdeztem?

Mindössze itt hiába írtam ezt be,mindenki a hagyatékról beszél,én pedig nem arról kérdezte!

De el kell,hogy szomorítsalak 13-as a nagymama már rég az unokára írta a vagyonának a felét hivatalosan,mivel hivatalosan a felét arra hagyja,akire akarja.Úgyhogy van a gyereknek hozzá köze!!!

Azt sem tudom,hogy ők tudják e,ugyanis ők sem beszéltem vele már vagy 3 éve.Egyenlőre írtam egy sms-t,amiben leírtam,h van valami,amit el kéne mondanom,mivel a nagymama már elég beteg,nem is merem evvel egyenesben felhívni.

2014. júl. 25. 14:14
 15/31 anonim ***** válasza:
26%
Hiába pontozod le, amíg nagymama él amíg tulajdona van és még halála előtt el kártyázhatja, szomszéd Mariska nénivel köthet eltartási szerződést aztán akkor gyereked semmit sem örököl.
2014. júl. 25. 14:16
 16/31 A kérdező kommentje:
Felhívtam a nagymamát,a férje vette fel,azt mondta minden igaz,tudnak róla,szóval ők értesítve lettek,de most nem tudott éppen beszélni és este hív,h mit tud és mi a helyzet...
2014. júl. 25. 14:23
 17/31 anonim ***** válasza:
54%

"Fognak értesíteni, ha a magyar hatóságok tudnak rola. Hagyatéki tárgyalás minden esetben van, akkor is, ha nincs hagyaték."

Nem, ez nem igaz!

Tárgyalás akkor van, ha van hagyaték. Egyébként meg a Polgármesteri Hivatal hagyatéki osztálya készít egy jegyzőkönyvet, melyben rögzíti, hogy hagyatéki eljárás nem indul, és azt, hogy kik az öröklésben érdekeltek. Amennyiben később előkerül hagyatéki vagyon, kérni lehet az eljárás lefolytatását.

Ha az öröklési rendet kell bizonyítani, akkor pedig ilyen esetben öröklési bizonyítvány kiállítását lehet kérni a közjegyzőtől.

A külföldi hatóság pedig nem fog Magyarországon "nyomozni". Megküldi majd ide az iratokat az utolsó belföldi lakóhely szerinti jegyzőnek, és ő lesz a továbbiakban az illetékes.

Egy jogász

2014. júl. 25. 15:00
 18/31 anonim ***** válasza:
44%
Erdekes, nagyapamnal is volt hagyateki, pedig nem volt semmije.... Akkor ez most hohpgy van?
2014. júl. 25. 15:02
 19/31 anonim ***** válasza:
10%
Ha valakinek hiányzik a paraszt és keresni kezdi az úgyis megtudja, hogy meghótt. Akinek meg nem hiányzik azt minek értesíccsék?
2014. júl. 25. 15:40
 20/31 anonim ***** válasza:
20%

" En is kulfoldon elek, ha meghalok meg véletlenül se akarok Magyarországra "visszamenni" , nem véletlenül jöttem el onnan. "

Azt nagyon jól teszed. Ha hazajönnél biztos lehugyoznám a hulládat.

2014. júl. 25. 15:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!