Adózatlan lakbér hány év után évül el, és mennyire súlyos kihágásnak minősül?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 2011/2012-ben béreltem egy lakást, a kiköltözés után pár hónappal a tulajdonos teljesen alaptalanul beperelt 1.5M HUF-ra, most lett ítélet, nyertem, a fellebezés/másodfok most a kérdés.
Peren kívüli megegyezésben felhozzam-e/felhozhatom-e, hogy biztosan tudom, hogy nem adózott az általam fizetett lakbér után, pedig szerződéssel és rendszeres banki átutalással tudom igazolni (plusz magával a perrel) a bérlés tényét.
1) Hogy működik az állampolgári bejelentés ilyen esetben?
2) Milyen szankciókra számíthat?
3) Elévült esetleg 2-3 év alatt?
Nem célom, hogy bejelentsem, de el szeretném kerülni a fölösleges másodfokot.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2014. júl. 23. 13:25
1/2 anonim válasza:
Ne zsarold, csak annyit modj, hogy az adó meg nem fizetését a törvény büntetni rendeli. Nem kell belemenni nagyon a konkrét részletekbe. Amúgy 5 év alatt évül el. Elég kellemetlen dolog, megbírságolják és feltételezik, hogy előtte is ez ment.
2/2 kovpet válasza:
Kizártnak tartom, hogy valaki banki átutalással elfogadjon fekete pénzt. Ennyire nem lehet valaki ostoba. Honnan tudod olyan biztosan, hogy nem adózott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!