Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fenyegetésnek minősül ez?...

Fenyegetésnek minősül ez? Többi lent.

Figyelt kérdés

Nem teljesen vagyok tisztába a BTK tényállásaival, szóval segítséget kérnék.

Barátnőm "volt" nevelőapja pénzt akar vissza kapni barátnőmtől, mégpedig 6000Ft-ot (ez a 6000Ft gokartozás útján keletkezett, tehát meghívott minket gokartozni, és most vissza akarja kapni...)

Hozzáteszem barátnőm elköltözött (19 éves) pont a nevelőapja miatt, és ezért robbant ki ez az egész.

Folyamatosan hivogatja telefonon, sms-eket írogat, olyanokat, hogy "azt a pénzt vissza fogja kapni, kerül amibe kerül." "ha nem lesz a pénz itt és itt, nem fog megállítani senki..." ilyen finomságok.

Tekinthető ez fenyegetésnek? Sajnos tudja hol dolgozik bnőm, ezért kicsit fél is, hogy egyszer megvárja...

2014. júl. 14. 18:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"gokartozás útján keletkezett" :D

Viccen kívül, nincs semmi leirat meg ilyesmi és kis összegről van szó. Jogilag nem behajtható, nem tudja igazolni a követelés jogosságát, lehet zaklatás (megfogalmazástól függ). Miért nem fizeti ki? Egyszerűbb rendezni így.

2014. júl. 14. 18:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Persze kis összeg, tudom, de maga a zaklatás, sms-ek megvannak, híváslista, facebook beszélgetés. Illetve a nevelőapuka haragból kifolyólag csinálja ezt. Nem szeretnék tétlenül ülni. Valahogy meg szeretném leckéztetni, pénz visszafizetésről szó sem lehet.
2014. júl. 14. 18:49
 3/5 anonim ***** válasza:
A zaklatás magánindítványhoz kötött (csak a sértett indíthatja el), jelentősebb költsége lenne a vád képviseletének. Nincs értelme lefolytatni komolyan mondom, inkább csak ne fizessen.
2014. júl. 14. 18:59
 4/5 A kérdező kommentje:
hát rendben. sajnos zavaró a dolog, de ha nincs sok értelme...
2014. júl. 14. 19:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Amit tudnod kell a zaklatásról: Az önmagában nem lenne elég, hogy betopogsz a rendőrségre, hogy ez van. Ahhoz, hogy annak minősüljön, írott formában fel kell szólítani, hogy hagyja abba ezt a tevékenységét. Magyarán, azt tudom javasolni, hogy a biztonság kedvéért (ha a jövőben mégis lépnétek valamit) írjátok meg neki akár sms-ben, mailba, bárhogy scak fel tudjátok mutatni majd, hogy ne hívogasson, ne írjon és ne keressen meg személyesen sem. Nyugodtan írjátok meg neki szó szerint is, hogy ne zaklasson az üzeneteivel, hívásaival sem. Ha ezt megtettétek és tovább folytatja, ezt követően számít ténylegesen zaklatásnak.

A bírósági részt illetően: A felmerülő költségek a vesztes félt terhelik, viszont az eljárás elindítása is illeték köteles amit ki kell fizetni. Baromi sokáíg húzódhat és abban nem vagyok biztos, hogy a ti védőtök kölcsége kit terhel. Ha ti kértek fel védőt, sztem nektek kell fizetni akkor is, ha nyertek. Ha a bíróság rendel ki kirendelt védőt, esélyes, hogy azt is a vesztes fél fizeti. Viszont büntető ügyben a védő kötelező. Ha jól tudom, nincs olyan, hogy nem kérsz.

2014. júl. 15. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!