Ezt megcsinálhatja a szomszédom vagy meg lehet akadályozni valahogy? (lent)
Kertes házban lakunk, és van egy "kedves" szomszéd nénink, az a kötözködős típus. Már több incidens is volt vele, mindig ilyen hülye indokokat találta ki, hogy tőlünk egy fél cserép átlóg a tetőjére meg hasonlók...
A legújabb problémája, hogy a házunk előtt az utcán lévő 2 tuja sűrűn van, így este amikor a templomból hazajön, akkor fél, mert valaki el is bújhat közöttük. Bár ez elég hitetlen, mert nem az a sűrű fajta(nem oszlopos, hanem olcsóbb fajta),és érdekes mód a szembe szomszédjának 5 oszlopos van, de olyan sűrűn, hogy nem lehet látni, így nyilván ha valaki el akarna bújni,akkor ott tenné, nem a mi ritkás ősrégi tujánknál. Mivel mi nem szerettük volna tovább hallgatni a rikácsolását, ezért felnyírtunk belőle, így egy átlagos testmagasságú ember mellkasáig kilátszódna, ha aláállna.
Viszont úgy néz ki ez sem volt elég, mert már megint ügyködik. A másik szomszédjában épp óvodát csinálnak, és ez ugye nagy munkával jár, mégis a mindig mindenre finnyás néni azt is megengedte, hogy a teherautójukkal a pázsitjára álljanak, meg hogy összekoszolják a falat. Ez már gyanús volt anyámnak is, hogy most miért engedte, nehogy arra menjen ki a játék, hogy megkéri a munkásokat, hogy vágják már le a tujáink tetejét. Tegnap itthon voltam, és láttam hogy az egyik munkás a kertünkben áll a tuja kellős közepénél, és sokáig nézeget fölfelé.
Mit keres a mi kertünkben, ha neki 2-vel arrébb lenne munkája? Nyilván a kivágásra megy ki a dolog, ezt szeretném megakadályozni.
Jelenleg itthon vagyok (ők ezt nem tudhatják), így bármit csinálnak azonnal ki tudok menni. Kérdésem lenne, ha a felszólításra sem hagyják abba, amibe kezdenének (fakivágás), rájuk hívhatom a rendőrséget, foglalkoznának az üggyel? Vagy ilyenkor mit lehet tenni?
Előre is köszönöm a segítséget!
A kertetekbe hogyan jutott be az a munkás? Nem zárod a kaput?
Előrébb volnál, ha megkérdezted volna tőle, mi keresni valója van ott?
Ingatlan előtti rész közterület, az az önkormányzat tulajdona.
"nem szerettük volna tovább hallgatni a rikácsolását, ezért..."
Itt a probléma, egyszerűen nem kell foglalkozni vele, figyelmen kívül kell hagyni! A munkáshoz pedig oda kellett volna menni annyit kérdezni "Segíthetek?".
Ez az egész történet paranoid tévképzetek sora... felfogtad, hogy egy ****** növényen vitatkoztok?
"házunk előtt az utcán lévő 2 tuja"
Ez nem magánterület.
A házunk előtt, az utcán levő kertről van szó. Azért kérdezem, mert ugye, amikor zavarja, akkor a miénk(magyarul vágjuk ki), amikor meg ő akarja kivágatni, akkor meg nem, meg se kérdez, de már oda küldi a munkást helyzetet felmérni.
A rikácsolás már nem zavarna, de azt, hogy önhatalmúlag minden ok nélkül elkezdené vagdosgatatni a tujáinkat, az már igen.
Mi nem vitatkozunk, próbáltuk a korábbi fametszéssel is befogni a száját, de az szerintem felháborító, hogy mert ő kitalál valamit, akkor simán megcsinálják neki. Máskülönben mit csinált a munkás a tujánál a kertünkben, amikor munkaidő volt, és a 2 házzal arrébb lévő óvodát kellene csinálnia? Nem a járdán állt, nem telefonált/pihent, hanem benne áll a kertben a tuja közepében és a tetejét nézegette, ennek mi más magyarázata lehet? Itt nem arról van szó, hogy mondjuk a munkás telefonál a házunk előtt (értsd úgy üvölt hogy még az ebédlőbe is hallom), nincs jogom beszólni neki, mert az utcán van, de hogy a tujámhoz mi köze van, azt nem tudom.
Tegnap fürdés után voltam egy szál törölközőben, úgy nem akartam kimenni, mert az itteni munkások a "kulturált rétegből" származnak, ha értitek mire gondolok.
Szeretnék felkészülni, hogy ma esetleg vagy holnap bepróbálkoznak, hogy akkor mit tehetnék. Ha más nem, akkor rongálás miatti feljelentéssel fenyegetőzhetnék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!