Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megcsinálhatja ezt (bővebben...

Megcsinálhatja ezt (bővebben lent)?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a neten eladtam egy cipőt(nem vaterás, csak egy "sima" apróhirdetéses oldalon). 2800Ft-ért árultam, írt egy nő, hogy ő megvenné, de csak akkor ha a postaköltséget(700Ft) én fizetem, belegyeztem. Természetesen fennállt a személyes átvétel lehetősége is, de ő a postai választotta. A pénzt elküldte, én amint kézhez kaptam a pénzt,(a megbeszéltek szerint) másnap elküldtem a cipőt. A nő megkapta, és most meg reklamál, hogy nem jó, mert 1 cm-vel kisebb a hossza, mint ami neki kellene, és hogy rossz méretet adtam meg neki, holott én pontosan mértem. Azt írta, hogy ha nem küldöm vissza a pénzt, akkor "megteszi a kellő lépéseket".

Most komolyan egy 2100 Ft-os cipőn és egy állítólagos 1 cm-en akar vitatkozni? Én fizettem a postaköltséget, ő meg volt olyan zsugori, hogy az előre megbeszélt csekkes feladás helyett sima levélként küldte el a pénzt. Persze de ha elveszett volna menet közbe, akkor meg megint baj lett volna, nem véletlenül írtam neki a biztonságos csekkes feladást.

És ezek után meg még neki áll feljebb? Most ezt komolyan megcsinálhatja, hogy bíróságra viszi az ügyet, hogy melyikünk mér helyesebben?!

2012. jún. 26. 12:01
 1/3 anonim ***** válasza:

A perlekedés nem olcsó dolog. Még ha be is megy a bíróságra egy nyílt panasznapon felvilágosítják, hogy csengessen ki egy 10 000s illetékbélyeget ha szeretne valamit.

Téged terhel a jótállási kötelezettség. Amennyiben minden adatot a valóságnak megfelelően adtál meg nem lesz semmi gondod. Ha ennyire fillérb@szó nem fog perköltséget fizetni :)

És ne aggódj :)

2012. jún. 26. 12:26
 2/3 anonim ***** válasza:
Ugyan már, az égadta világon sehol nem fognak ezzel foglalkozni.
2012. jún. 26. 16:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem köteles garanciát vállalni.Legtöbb apróhirdetési oldalon meg kell adni van-e rá garancia,ha igen mennyi idő.Ha nem adta meg a garancia sem kötelezi.Semmi nem lesz belőle semmi csak a szája jár.
2012. jún. 26. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!