Miért törvényes a körülmetélés?
Jól hangzik a vallásszabadságos szöveg, ezt nyomták a németeknél is, de a gyerek joga a saját ép testéhez sokkal fontosabb (ALAP!)jog.
Senki nem mondja, hogy csak egy nép csinálja ezt a beteg beavatkozást. Mindegyik ilyen törekvést le kell törni, ha valódi civilizációt akarunk, Európában.
Jut eszembe, ezt az oldalt ismeritek?
A vallasszabadsag pont akkor VAN, amikor valaki felnottkent eldontheti, hogy hova akar tartozni, amikor mar sajat gondolatai vannak es nem azzal kell szembesulnie, hogy a szulei annak idejen ra akartak eroltetni barmit is, csonkito eljarassal megjeloltek.
Az - legalabbis nalam - nem a szabadsagrol szol.
Nekem kb a letezo osszes probelma elojott a korulmeteles miatt, nem veletlen, hogy azokban az orszagokban, ahol nem valami primitiv istenseg miatt elvaras a fityma csonkolasa, ott egyre kevesebb korulmeteles van, foleg egyre kevesebb az allami tamogatas, az orvosok is egyre kevesbe akarjak elvegezni, egyre tobb per, balhe van miatta, ami nem sokmindenkinek hianyzik, ertheto modon.
Ha a körülmetélésről szerzett információid a kurucinfóról vannak akkor ez egy eléggé meddő vita...
Én úgy vagyok vele, hogy az emberi testen mindennek megvan a maga funkciója, ezzel együtt a fitymának is. Ha nem indokolt akkor senkinek eszébe ne jusson eltűntetni.
Rövid fitymafék és fitymaszűkület miatt nekem meg kellett csinálni. Ezt csak azért mondom, hogy tudd, személyes tapasztalataimra támaszkodok.
Nem fogom fényezni, nem volt leányálom a műtét és későbbi pár hét. De később jobb lett, minden más.
Csonkolásnak nem nevezném. Akkor csonkolás amikor a rabbi a saját fogaival csinálja a templomban ami valami k....vára undorító.
Mondod, hogy higénia szempontjából elég az ha "tisztán tartod" :D :D igen, ha van lehetőséged arra, hogy óránként el tudsz menni zuhanyozni :D.
Amúgy a körülmetélés nem csak a zsidóknál szokás hanem az araboknál is. Az ókori egyiptomban is elterjedt vol. Még hieroglifákon is ábrázolják :D A dolog hátterében igazából nem vallási hanem racionális okok vannak, csak az idők során irracionállissá vált mert már van modern ivovízhálózat. Ezért a modern ember számára durva beavatkozásnak tűnik.
Rengeteg vallási intézkedés mögött vannak racionállis okok, csak a modern körülmények miatt ma már nem kellenek. Ma már ezek csak hagyományok.
Hadd mondjak példákat:
Többnejűség: az arabok állandóan háborúztak. A férfiak majdnem elfogytak. Mohamed úgy akarta a demográfiai mutatókat helyre billenteni, hogy legitimizálta a többnejűséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!