Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért törvényes a körülmetélés?

Miért törvényes a körülmetélés?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy egyesek a saját gyereküket csonkítja meg maradandóan minden ok nélkül. Ez miért legális? Ha levágom a gyerekem kezét/lábát, mert ez a hitem tuti elítélnének vagy bezárnak pszichiátriára. Mi a különbség a kettő között?
2014. jún. 29. 21:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
38%
#6 ott a pont, érdekes, hogy a kérdező nem reagált rá. Nahát.
2014. jún. 29. 21:49
 12/25 A kérdező kommentje:
Egy indokolatlan orvosi beavatkozást kérdezek, engem nem érdekel az illető hitvilága/vallása, csak amit a gyerekével művel. A válaszok alapján, már azon csodálkozok, hogy miért nem kötelező, ha ennek csak előnyei vannak.
2014. jún. 29. 21:51
 13/25 anonim ***** válasza:
25%

Az 50-70-es években sok helyen kötelező volt.

2014. jún. 29. 21:54
 14/25 A kérdező kommentje:

"Nemi betegségek szempontjából sem mindegy."

Ezt kifejtenéd, felhúz egy óvszert, és az másképpen működik? Vagy mégis mit befolyásol ez? Talán az óndója nem tartalmaz vírust az AIDS-esnek, ha körül van metélve vagy mi?

2014. jún. 29. 22:01
 15/25 anonim ***** válasza:
40%

Tudod a körölmetélés lényege hogy eltávolítják a fitymát ami egy börredő ami alatt szépen megél sokféle állat. Az AIDS ellen semmit nem ér de az egy bites agyaddal nem is feltételeztem hogy azon kívül egy nemi betegség is eszedbe jut. De pl HPV-t nehezebben kapják el és könnyebben gyógyítják míg fitymával rendelkező embernél kvázi gyógyíthatatlan.

2014. jún. 29. 22:04
 16/25 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de te benézed az okot. Amit megfigyelsz, az tényleg a kisebb érintettség, de az oka a kevesebb partner/zárt csoportból választás, és nem a körülmetélés. A kezelésben nincs különbség a két férfi között HPV fertőzés esetén, ha körülvan metélve vagy nincsen. Nem randomizált csoportból indulsz ki.
2014. jún. 29. 22:20
 17/25 anonim ***** válasza:
72%
Oké, te körülmetéled magad, én meg naponta zuhanyzok....
2014. jún. 30. 08:57
 18/25 anonim ***** válasza:
81%

USA-ban dollár milliós üzlet a "fityma visszanövesztés" és a korrekciós műtétek.

Gyakoriak a kéretlen körülmetélések miatti perek is.

Az agy nemi jellegének magzati korban történő eldőlésére pedig kitűnő példát szolgáltat egy kanadai eset, ezt szokták példaként felmutatni, sokat segített az emberi test fejlődésének megértésében. Szóval az történt, hogy született egy fiú ikerpár, az elsőszülöttet körülmetélték, de elszúrták, így úgy döntöttek lánnyá műtik. A "lány" mindig problémás volt, nem tudta elfogadni magát, 15 évesen mondták el neki az igazat, nagykorúként átműtette magát, de annyira rossz lelkiállapotban volt a történtek miatt, hogy halálra drogozta magát.

2014. jún. 30. 09:14
 19/25 MiPro válasza:
12%

A fülbelövés egy rendkívül rossz, erőltetett példa. Az egy lyuk, semmi más. Soha nem hallottam senkitől, hogy az élete az egy mm-es luk miatt menne tönkre. Azt viszont itt az oldalon is sok helyen olvasni, hogy nem kívánt, esetleg elrontott körülmetélés miatt valakinek részben vagy teljesen tönkremegy az élete.

Nekem pl túl feszes lett és az orvosok arról se tájékoztattak, hogy a makk is kiszáradt, foltosodó lehet később.

A kérdésre a válasz: jelenleg kicsi de igen erős és nagyhangú érdeklobbi tesz meg mindent azért, hogy barbár, sivatagi szokásait a modern korban is gyakorolhassa, olyan helyen is, ahol erre nincs szükség.

Kérdező, nem az a durva, hogy a fülbelövés legális, hanem az, ha pl valaki a gyermekével ordítozik, azaz megfélemlíti ezzel, akkor gyermekbántalmazást követ el és a tv. szerint a gyermek védelembe vehető, esetleg el is vehetik a szülőtől.

De fitymát levágni úgy, hogy lehet tudni, mennyi kockázattal jár a legtöbbször felesleges műtét? Azt lehet.

Persze van itt az oldalon is pár figura, akik leírják, milyen hasznos, de a dánok évekkel ezelőtt kikutatták, hogy a KM és a HPV között nincs összefüggés.

Németországban már téma volt egyszer, hogy betiltsák ezt a barbár eljárást, de egyelőre ez nehéz. Viszont nem reménytelen, szerintem idehaza se. Csak idő kérdése.

2014. jún. 30. 13:58
 20/25 anonim ***** válasza:
47%
Azért törvényes, mert biztosítani kell mindenkinek a szabad vallásgyakorlatot, ha ebbe beletartozik a körülmetélés is, akkor azt is. (természetesen ha a vallási szokás nem elfogadható, akkor nem, pl emberáldozatot nem lehet bemutatni.)Egyébként a 6-os részletes, pontos választ adott, szerintem itt a pont a kérdés végén. Ha azt várod, hogy beinduljon a vallási, hovatartozási vagdalkozás, mert unatkozol, akkor ki kell ábrándítsalak, nem csak egy nép-, illetve vallási csoportra jellemző a fiatal fiúk körülmetélése.
2014. jún. 30. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!