Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen esetben az ellenőr...

Ilyen esetben az ellenőr szakszerűen járt el?

Figyelt kérdés
tanuló bérlettel utaztam, holott levelőzőn vagyok - ez két év alatt egyszer sem volt gond, sosem szólt egyik ellenőr se, hogy ez így érvénytelen, de nem is ezzel van a gond, hisz a szabályok nem ismerete nem mentesít- hanem, kivette a kezemből a bérletet, a diákigazolványommal együtt - ami még mindig rendben van a szegedi közlekedési szabályok szerint, hogy magánál tartja, de arról sehol sincs szó hogy a kezemből kiveheti - és magánál tartotta amíg megírta a csekket. a végén visszakértem a bérletet is, de összefirkálta. ezt teheti? az utazási feltételek nem térnek ki erre.
2014. jún. 25. 19:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Amikor tömegközlekedsz egy jeggyel, bérlettel, gyakorlatialg szerződést kötsz a vállalattal. A felhasználó feltételek vonatkoznak rád, amire ez a szabályzat nem tér ki, abban az esetben a hatályos törvények érvényesek.

A bérlet érvényét veszíti, ha jogosulatlanul használod, így az összefirkálás éppen szabályos volt.

Kivenni a kezedből az engedélyed nélkül viszont nem veheti ki az irataid. A legtöbb amit tehet, hogy elkéri, ha nem adod rendőrt hív, és követ téged, amíg kiér a rendőr, de kényszerítést nem alkalmazhat.

2014. jún. 25. 19:30
 2/6 anonim ***** válasza:
Persze azt még hozzá kell tenni, hogy ez egy trükkös szituáció, mert ha nem igazolod magad te követsz el szabálysértést, ha elveszi az engedélyed nélkül, akkor ő. Amit még megtehet egy buszon pl, hogy félreállítja, és nem nyitja ki az ajtót a rendőrség megérkezéséig.
2014. jún. 25. 19:32
 3/6 A kérdező kommentje:
köszi. szóval én szívesen befizetem a pótdíjat, de ha írok panaszt hogy kivette a kezemből, akkor őt ezért előállítják? annyira bunkó és lekezelő volt, mintha valami utolsó csaló lettem volna, ő meg a helyi kiskirály.
2014. jún. 25. 20:20
 4/6 A kérdező kommentje:
igazából a büszkeségem sértette, ahogy beszélt velem, annyira megalázó volt.
2014. jún. 25. 20:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Megteheted, lehet kap egy ejnye-bejnyét, talán ki is rúgják, ez a cégtől, főnökétől függ. Van ahol ezzel nem foglalkoznak, és ez jellemző idehaza, van ahol a vevő panaszára vizsgálatot indítanak és kártérítést fizetnek, és kirúgják, fegyelmit kap az illető.
2014. jún. 25. 20:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Más, ezt én is tapasztaltam.

Vannak olyan ellenőrök, akiknek ha felmutatom a jogosító igazolványt és a bérletet, nem elégséges, rendes esetben kérik, hogy mindkét oldalát mutassam meg.

A gond az, hogy valaki ezt nem kéri, hanem megfogja, és megnézi magának, kiveszi a kártyát etc.

Utána meg én vagyok az agresszív, csak mert szóvá mertem tenni a felháborodásomat. Olyan, mintha a zsebemből, vagy a táskámból kutatna ki valamit.

2014. jún. 26. 06:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!