Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ennyivel meglehet úszni a bkv...

Ennyivel meglehet úszni a bkv ellenőr büntetését? Ma reggel történt.

Figyelt kérdés
BKV járat. Két ellenőr felszáll. Én a négyes ülésen ültem, velem szemben két másik srác. Az egyiknek nem volt se jegye se bérlete. Felszólította az ellenőr, hogy adja át a személyes iratait, azt mondta nincs nála semmi. Ezután kérte a nevét, címét, szülhelyidő, anyja neve stb. Be is diktálta, szép nyugodtan. Utána leszálltak az ellenőrök. Majd beszélgetettek egymással, és kiderült, hogy minden adat kamu volt..és nem is ez volt az első eset, hogy így kijátsza az ellenőröket. Ilyenkor mit tudnak tenni? Hova küldik az újabb csekket?
2013. dec. 10. 09:57
 1/8 anonim ***** válasza:
45%
semmi ráhagyták....amúgy nem kell az ellenőrt se sajnálni,mert multkor a 11éves kislányt büöntették meg csak mert nem volt kitöltve a bérlete..most komolyan sztm neki fordulna meg legkevésbé a dolog,hogy hamis,vagy nem érvényes papirokkal utazzon.....gané egy világ ez.
2013. dec. 10. 10:21
 2/8 anonim ***** válasza:
26%
Az ellenőr eleve el sem kérhetné a papírjaidat.Én se adom oda neki ha kéri.Ha meg van ott közterületis akkor odaadom neki azt amelyiken a 10 évvel ezelőtti címem van,oda küldhetik nyugodtan a csekket.
2013. dec. 10. 10:35
 3/8 anonim ***** válasza:
87%
igen a kallerjani valóban nem kérheti el a papírjaidat,viszont ha nem működsz velük együtt,meg még parasztkodsz is,akkor ott a walkytalkie...már hívják is a rendőröket,aztán majd nekik is vergődhetsz,még kaphatsz egy feljelentsést,plussz a bírság többszörösét,ha már pofátlanúl lógsz azon a nyamvadt buszon/metrón/villamoson..viseld a következményeket,más kérdés,hogy nekem nem lenne gyomrom ilyen munkát végezni jegyellenőrként...
2013. dec. 10. 10:40
 4/8 anonim ***** válasza:
97%

"Az ellenőr eleve el sem kérhetné a papírjaidat."

Már miért ne kérhetné? Még Mariska néni is kérheti mikor krumplit vásárolsz tőle a piacon. Ha bemásolod az ezt tiltó jogszabályt én kinyalom a segged fényes nappal a Hősök Terén.

2013. dec. 10. 10:41
 5/8 anonim ***** válasza:
95%

"igen a kallerjani valóban nem kérheti el a papírjaidat"

Ez meg még rá is helyesel a másik idiótizmusára. xD

2013. dec. 10. 10:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
kérni mindent lehet
2013. dec. 10. 11:29
 7/8 anonim ***** válasza:
54%
Kihívja a rendőrt és?Addig én odaragadok a betonra vagy mi?Szépen megyek tovább a dolgomra.
2013. dec. 10. 14:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Elkérheti, de ha nem adod rendőrt hív. A kaller helyében aki megpróbál lelépni visszatartanám ha kell erővel. Legfeljebb arra hivatkozok, hogy lökdösött, miért is ne tette volna, hiszen meg akartam büntetni:-)
2013. dec. 10. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!