Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tulajdon elleni szabálysértés?

Tulajdon elleni szabálysértés?

Figyelt kérdés

Mostanában volt egy eléggé beteges időszakom egy játék miatt,ami abba vitt bele hogy kamu fb oldalon keresztül emberektől csaltam ki pénzt.Az emberekből 14k ft t szedtem ki és az egyik fel akar jelenteni tulajdon elleni szabálysértés vádjával.Nagyon sokat gondolkodtam mostanában és nem fér a fejemben hogy lehettem ennyire idióta...

Ilyen dologért milyen büntetésre számíthatok?Az anyagi kár összege nem haladta meg a 20k ft. t.

2014. jún. 21. 08:27
 1/4 anonim ***** válasza:

50 ezer forint alatt szabálysértés, egészen pontosan csalás.

Ha viszont kiderül, hogy több embertől is csaltál ki, akkor összeadódik. A rendszeresség miatt, akár az üzletszerű elkövetés is megáll. Az pedig már bűncselekmény lesz mindenképp.

2014. jún. 21. 09:27
 2/4 A kérdező kommentje:
De ha csak egyetlen ember jelent fel a sok közül akkor hogy adódik össze?
2014. jún. 21. 10:09
 3/4 anonim ***** válasza:

A kérdés, hogy mennyire fogják vizsgálni a dolgot. Nem kell ahhoz feljelenteni mindenkinek, hogy kiderüljön az üzletszerűség. Amúgy a második igazolt tettnél már üzletszerűség állapítható meg...

Esetedben kártalaníts, és akkor nem lesz gond. Add vissza a 14.000 Ft-ot, és a bíróságon legrosszabb esetben is ejnyebejnyével meg fogod úszni.

2014. jún. 21. 10:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Töröltem a számítógépemről és a böngészőmből minden nyomot ami az előző bűntettekre utalna.Ezen felül hogy vizsgálhatnák ki?Így is kiderülhet hogy üzletszerűség volt?
2014. jún. 21. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!