Tulajdon elleni szabálysértés?
Mostanában volt egy eléggé beteges időszakom egy játék miatt,ami abba vitt bele hogy kamu fb oldalon keresztül emberektől csaltam ki pénzt.Az emberekből 14k ft t szedtem ki és az egyik fel akar jelenteni tulajdon elleni szabálysértés vádjával.Nagyon sokat gondolkodtam mostanában és nem fér a fejemben hogy lehettem ennyire idióta...
Ilyen dologért milyen büntetésre számíthatok?Az anyagi kár összege nem haladta meg a 20k ft. t.
50 ezer forint alatt szabálysértés, egészen pontosan csalás.
Ha viszont kiderül, hogy több embertől is csaltál ki, akkor összeadódik. A rendszeresség miatt, akár az üzletszerű elkövetés is megáll. Az pedig már bűncselekmény lesz mindenképp.
A kérdés, hogy mennyire fogják vizsgálni a dolgot. Nem kell ahhoz feljelenteni mindenkinek, hogy kiderüljön az üzletszerűség. Amúgy a második igazolt tettnél már üzletszerűség állapítható meg...
Esetedben kártalaníts, és akkor nem lesz gond. Add vissza a 14.000 Ft-ot, és a bíróságon legrosszabb esetben is ejnyebejnyével meg fogod úszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!