Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen következményei lesznek...

Thesoupcube kérdése:

Milyen következményei lesznek az alábbi szabálysértésnek?

Figyelt kérdés
Délután a városban figyelmetlenségemnek köszönhetően átmentem a piros lámpán annyira szerencsétlenül alakult, hogy pont szemben álltak a biztosurak. Elkérték a személyimet és a lakcímkártyámat és mivel (16 vagyok) nem szabtak ki büntetést de feljelentést fognak küldeni az iskolámnak és a szüleimnek. Milyen következményei lehetnek? Ezek után büntetett előéletű leszek?

2014. máj. 17. 18:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Büntetett előéletű nem leszel, mert az csak akkor lehetséges ha bűncselekmény elövetéséért jogerősen elmarasztalt a bíróság.
2014. máj. 17. 18:08
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
Nem leszel az, mert ez csak szabálysértés. Lehet fel sem jelentenek csak rádijesztettek.
2014. máj. 17. 18:09
 3/8 A kérdező kommentje:
És pénzbírságra számíthatok?
2014. máj. 17. 18:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha nincs jövedelmed meg tanulsz akkor nem. Csak ilyenkor a gyámhatóságot is értesítik ahonnan meg kijárkálnak hozzátok
2014. máj. 17. 18:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát mondjuk nem mindegy, hogy gyalog vagy valami járművel mentél-e át a piroson. Ha gyalog, akkor nincs gond (bár azt olvastam valahol már ezért is kiróhatnak akár 20 ezret), de ha valami járművel, mondjuk biciklivel, akkor már ennél komolyabb büntetést is kaphatsz. De ez persze rendőrtől is függ. És többet ne csinálj ilyet, akkor se, ha nem látsz senkit, és nem jön semmi.
2014. máj. 17. 18:17
 6/8 A kérdező kommentje:
És hány napon belül küldik ki a feljelentést? És köszönöm az eddigi válaszokat.
2014. máj. 17. 18:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Az változó lehet eltelik 1-2 hónap is mire beidéznek.
2014. máj. 17. 18:33
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget. Rettentően paráztam a következmények miatt, egyenlőre megnyugodtam és most várom a fejleményeket, hogy mi lesz. Mostantól figyelmesebben fogok közlekedni.
2014. máj. 17. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!