Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogtalanul fotóztam vagy...

Jogtalanul fotóztam vagy tettem közzé képeket?

Figyelt kérdés

Egy konferencián vettem részt, ahol lefotóztam egy vitafórumon pár hozzászólót, majd a blogomban közzétettem a lefotózott személyek megkérdezése nélkül. A konferencia az új Ptk bevezetése (márc. 15.) előtt volt, viszont a képeket később, a törvény bevezetése után tettem fel. A törvény azt mondja, hogy "Képmás vagy hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához az érintett személy hozzájárulása szükséges. (2) Nincs szükség az érintett hozzájárulására a felvétel elkészítéséhez és az elkészített felvétel felhasználásához tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplésről készült felvétel esetén."

A szakmai konferencián való felszólalás nyilvános közéleti szereplésnek minősül?

2014. jún. 18. 11:27
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen az újabb hozzászólást! Meg tudod mondani, hogy miért nem egyértelmű, miben más?
2014. jún. 22. 13:13
 12/12 anonim ***** válasza:
#7 mert egy fotós eseményen nyilvánvaló a jelenlevők számára, hogy ott kép- és hangfelvételek készülnek, többnyire ez le is van szabályozva valahol, hogy ezt a belépéssel elfogadják. Itt ez - ha jól értem - nem volt nyilvánvaló, emiatt van bennem egy kis kérdőjel. Találgatás és zavaros dolog ez az egész, így én többnyire engedélyt kérek a fotózásra szóban és elmondom, mire használnám vagy legalább egyértelmű módon fotózom, hogy lássa. Ha azt mondja, hogy OK, akkor hajrá. Ha ez nem történt meg, akkor marad a para :-)
2014. jún. 23. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!