Tudsz olyan esetről, hogy méltánytalanul és jogtalanul juttattak romáknak vmilyen segítséget, lett légyen az segély, lakás, szociális egyéb támogatások?
Miért lenne a kérdező rasszista? Ha mellettem elsétál egy cigányember az utcán, sokszorta óvatossabban haladok el mellette, mint a láthatóan nemcigány honfitársam mellett. Ennek okai a jól ismert bűncselekményi statisztikában és az én józan eszemben keresendőek, nem pedig a rasszizmus nevű, mára teljesen "elk.urvult" fogalomban.
Leírhatom érzékletesebben is: én nemhogy útálom őket, hanem inkább örülök annak, hogy más a bőrszínük, hogy ezzel kitűnnek a többi ember közül, mert így hatásosabban tudom elkerülni őket - ezáltal pedig a szükségszerűen bekövetkező verekedéseket, ordibálást, anyázást.
nyilvánvalóan vannak felzárkóztató programok, és nyilván kapnak valamennyi segítséget.
ezt felesleges megkérdezni.
egyik szomszéd kislány bőre bolgár apukája miatt banább volt, a tanárja leszólította, hogy ha nyilatkozna a származásáról, akkor udna neki egy csomó kedvezményt szerezni, mire szőke anyuka berohant felháborodva, hogy ők nem romák.
kb. 2 éve kaptak közigazgatási képzést, hogy el tudjanak helyezkedni.
a kérdés inkább azt sugallja, prvokálja, hogy a segítségek elérik-e a céljukat, a kapott segítséghez hozzá rakják-e a maguk áldozatát, akarnak-e felzárkózni a társadalomhoz, és olyan szorgalmas rabzolgává válni, mint mi vagyunk.
Van, aki igen, azt meg hogy sokan nem, azt azzal magyarázzák a tudósok, hogy más társadalmi szokásaik alakultak ki, a vándor életmód nem a stabilitásra való igényt erősítette bennük. A kislányok meg nem az irodalom könyvük felett fognak ülni, mert már fiatal korban meg kell felelniük az "asszonyi" szerepeknek, és pl. a kistestvérüket pesztrálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!