Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 700 e Ft-tal tartozok a BKV...

700 e Ft-tal tartozok a BKV bírság miatt. Számításaim szerint nem hajthassák be. Jól gondolom?

Figyelt kérdés
Asztalos vagyok úgy 15 évem van nyugdíjig. Sehol sincs munka szobabérlők házába élek segélyből meg itt ott alkalmi feketemunkából tartom fenn magam. Néha közmunkázok is. Bérletet nem veszek, mer nincs miből, ha van kevés pénzem pétisós borra költöm. Mindíg BKV-n utazok és ha jön ellenőr leszállok vagy megmondom, hogy nincsen jegyem és szegény vagyok ne büntessen meg. Sajnos még így is oda kell adnom aszemélyit, ha rendőr jön és csomószor büntettek meg (előző hónapba 3 szor pl) vagy 700 ezer a tartozásom, ha nem több. Eddig nem vonták le, mert jogszerint közmunkából meg segélyből nem vonhassák. Munkám biztos nem lesz a koromnál fogva se, csak az izgat hogy ne vonhassanak meg ne lehessen behajtani. Földem, kocsim, vagyonom nincs. Mitől kell féljek ? Köszi a válaszokat, annyira nem aggódok, csak jönnek a csekkek és már egy ideje félek hogy valami kiskapun behajtsák ?
2014. jún. 17. 17:27
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Szomszéd srác gépéről tette fel a kérdést, mert én nem értek ehez, nincs érettcségim mivel munkás vagyok. Montam, hogy asztalos vagyok nem érettcségiztem nyelvtanból mert az előző rendszerbe nem volt szokás aki szakmát tanul. Én dolgoztam hejette

Eszt nem értem : Ha már van egy bírósági végzés arról, hogy fizetni vagy köteles, akkor már rég nem beszélünk semmilyen elévülésről. Az, hogy te a végzés ellenére nem vagy fizetőképes, semmit nem jelent; ha egyszer az leszel, akkor rögtön le fog rád csapni a behajtó

Írtam, hogy nem leszek fizetőképes, mert középkorú asztalos urat nem keresnek sehol és így bejelentett munkám nem lesz az hogy feketézek eztazt urambocsá megtartom magamnak, ezér rtam, ha van 3000esem nem bérletet veszek, hanem amitől jól érzem magam. Azér írtam a pétisóst, hogy érezzétek, hogy nincs nagy igényem már 300ból lehet olyat kapni és inkább azt iszom, mint bérlet meg hasonlók segéjből meg nem vonhatsák és közmunkából se, akkor ?

2014. jún. 19. 15:25
 22/29 A kérdező kommentje:
Lehet értelmeset is válaszolni. akinek gépe van az se külömb
2014. jún. 19. 15:25
 23/29 anonim ***** válasza:
Tűnj már innen, te elmebeteg, a kamuzásoddal!
2014. jún. 19. 21:32
 24/29 A kérdező kommentje:

Hát sajnos srácok 1 év után minden bírság elévül :P

Különbenis azt mondom majd, nem én írtam alá.

[link]

"Elévült a büntetés

Egy időben nagy volt a bizonytalanság a büntetések elévülési idejét illetően, ugyanis a korábbi szabályozás szerint, akit buszon, trolin vagy villamoson büntettek meg, és elmulasztotta a fizetést, csupán egy évig kellett a behajtás miatt izgulnia, a metrós, HÉV-es bliccelőket viszont öt évig nyúzhatta a BKV.

Az ombudsman kezdeményezésére viszont 2009-ben egységesítették az elévülési időt, így már nem éri hátrányos megkülönböztetés a metrón bliccelőt, ugyanúgy nem követelhetik már tőle egy év lejárta után a pótdíj összegét.

Ennek ellenére mégis előfordul, hogy a BKV az elévülési idő leteltével is megkísérli behajtani a pénzt, ebben az esetben viszont tudd, hogy élhetsz a panasztétel jogával: ezt a társaság Akácfa utcai ügyfélszolgálatán, írásban egy formanyomtatványon tudod megtenni"

1 év után elévűl a büntetés !

2014. jún. 28. 02:06
 25/29 anonim ***** válasza:

Még egyszer mondom, ha már bíróságon van az ügy, akkor tök mindegy, hogy letelt-e az 1 év. Ez nem azon múlik, hogy a bíróság meddig húzza az ügyet, illetve hogy te mikor leszel fizetőképes.

Mondhatod, hogy nem te írtad alá, de ha mondjuk közteres igazoltatott, akkor az éppen elég bizonyíték, hogy ott voltál.

De látom, ahhoz nem vagy elég értelmes (vagy csak úgy csinálsz, ez jelen esetben tök mindegy), hogy megértsd ezeket a dolgokat, szóval menj szépen, és keress még egy cikket a témában, és másold be ide, hogy igazolj vele olyasmit, amit senki nem is cáfolt.

2014. jún. 28. 05:27
 26/29 A kérdező kommentje:

A BKK bírság max 1 évig hajtható be, de ebbe a behajtó a bírósági végzés és minden bele tartozik. [link]

1 éven túl minden már elévült. Jó az lehet, hogy a BKK próbálkozik és felsazólít és ha tudja behajtja, de az nem jogszerű és neked nem kell fizetned. 1 év után sajnálom de így jártak :P

2014. jún. 28. 15:02
 27/29 anonim ***** válasza:
És tényleg kerestél még egy cikket, hát te tényleg értelmes vagy :D
2014. jún. 28. 17:44
 28/29 A kérdező kommentje:
Még eddig nem találtak meg, ugye nemlett azóta újabb rendelet amitől félnem kéne?
2014. okt. 1. 18:27
 29/29 anonim ***** válasza:

Szerintem megúsztad, de ha folyamatosan csinálod, akkor mindig újra kell számolnod az egy évet.

(még annyit: nem miattad van a taccs szélén a BKK, hatalmas jutalmakat kapnak azok, akii tönkretették az egész Bp.-i közlekedési vállalatot! Te egy kis fika pont vagy, a 700 ezer az nem tényleges kár, csak egy elrettentő erőfitogtatás. Elévült.

De ne erre apellálj!)

2017. dec. 16. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!