Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Loptam, nem tudom mi vár rám!?

Loptam, nem tudom mi vár rám!?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Először is, nagyon megbántam, de visszacsinálni nem tudom,így csak olyan válaszokat várok, amik tényleg választ adnak a kérdéseimre..

Három napja történt, hogy két ruhadarabot, egy ruházati boltból elraktam a táskámba, és fizetés nélkül akartam távozni. A ruhákból a lopásgátlókat kivágtam, és elrejtettem egy másik ruhadarabba. Tetten értek, és bevallottam rögtön, hogy elakartam őket lopni. A ruhák értéke összesen 7500Ft volt... Kihívták a rendőröket, majd megírták a jegyzőkönyvet, utána édesanyámmal együtt bevittek a rendőrségre, ahol kihallgattak. A rendőr, és a nyomozó is nagyon rendes volt velem, azt mondták, hogy nem kell aggódnom, a nyomozó maga mondta, hogy ő is csinált már hülyeségeket, ennél nagyobbakat is, mégis ott ül abban a bizonyos székben. Rendes volt velem, megnyugtatott, hogy maximum 2hét lesz az egész dolog lefolyása, de ennek ellenére, hogy ennyire nyugtatott ő is, és a rendőrök is, én nagyon félek, hogy mi lesz...Bár nem volt kötelező, tettem vallomást, a ruhadarabokat utána kifizettem, tehát a kár megtérült. Azt mondták, hogy majd kapni fogok egy idézést, hogy mikor kell bemennem a bíróságra. Ezen kívül tartani fognak valami helyszíni szemlét (na most az egyik kérdésem, hogy ez pontosan mit takar, tudja-e valaki?) és az lenne még a kérdésem, hogy mire számíthatok? Mekkora fokú pénzbírság, vagy esetleg az iskolába eljut-e a hír? 17 éves vagyok, tehát még kiskorú.

Már ott, a nyomozóval szemben ülve sem bírtam a lelkiismeretemmel, folyamatosan bőgtem, nagyon megbántam... :( még sose csináltam ilyet, soha nem is fogok, nem tudom miért csináltam, pillanatnyi elmezavar volt...

Szóval milyen következménye lesz ennek, meg mire számítsak?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2014. ápr. 22. 15:11
 1/8 anonim ***** válasza:
47%
Soha ne lopj!
2014. ápr. 22. 15:30
 2/8 anonim ***** válasza:
96%
pénzbüntetés
2014. ápr. 22. 18:38
 3/8 anonim ***** válasza:
42%
Akadémia továbbképzés
2014. ápr. 22. 21:37
 4/8 anonim ***** válasza:
41%

Sajnálni nemfogunk.

Én is loptam már 1x 10 évesen de azért nekem a számlámra irható hogy kölyök voltam és nem voltam 100%-osan tudatában mit csinálok.

Te 17 évesen pontosan tudtad mit csinálsz, és nem hiszem hogy egy csóró családban lennél ahol nem telik kajára sem.

Gondolom anyuci nem akarta megvenni a ruhát neked és te ezen kiakadtál hogy miaz hogy nem kaphatok 3 hetente 2 uj ruhát???.

Na de m1. mostmár tudod hogy nelegyél hülye. Remélem azért 1 pofont kaptál anyukádtól.

Pénzbírságra számithatsz valószinüleg, Ha szerencséd van akkor nem kerül aktába. De ebben nem vagyok biztos. Régen még 18 alatt nem került aktába ha valaki ilyet csinált de ha jól emlékszem nemrégiben 14re vitték ezt. Szóval lehet hogy belekerül a könyvedbe hogy te már loptál.

De mint mondtam ez nem 100%

Lopás miatt nem biztos h hülyére vesznek.

2014. ápr. 23. 13:37
 5/8 anonim ***** válasza:

Én inkább a bírósági idézéstől félnék. Ha oda kell menni akkor nem jelenthet jót. Amúgy szerintem csak pénzbírság.

Ne haragudj, de én azt vezetném be hogy az elkövető a károsultnak az érték tízszeresét kell megtérítenie megszabott időn belül. Azt hogy honnan meg megoldja ha lopni bírt.

2014. ápr. 23. 18:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Ugyan a lopott dolgok értéke 7500 forint, így alapból szabálysértésnek minősülne (50 ezer forintos értékhatárig), mivel te kivágtad a lopásgátlókat, így a Btk. 370. § (2) bc) pont alapján (dolog elleni erőszak) felminősül vétséggé. Ez legfeljebb két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, de valószínűleg pénzbüntetést fogsz kapni, miután figyelembe veszik, hogy nem vagy nagykorú, büntetlen előéletű vagy és megbánást tanúsítottál valamint együttműködő voltál. A büntetés mértékét a "vagyoni, jövedelmi, személyi viszonyaihoz és életviteléhez mérten" fogják megállapítani. Nyilván mindez a bolt 7500 forintos kárának megtérítése mellett. Pénzbüntetés esetén nem leszel büntetett előéletű, mivel a Btk. 100. § (1) a) pont alapján beáll az ez alóli mentesítés az ítélet jogerőre emelkedésekor.
2014. ápr. 24. 03:40
 7/8 anonim ***** válasza:
62%
Börtönbe fogsz kerülni, és ott az erősebb faszik köcsögöt fognak belőled csinálni. Szeretik az ilyen fiatal fiúkat ottbent. A legjobb amit tehetsz hogy veszel pár tubus vazelint...:D
2020. ápr. 19. 01:01
 8/8 anonim válasza:
Tudom régi kérdés, de sok hasonló ember van. Hogy lehettetek ennyire érzeketlenek? Nem láttátok, hogy mennyire megbánta amit tett? Mintha ti soha nem csináltatok volna hülyeseget az életben. Elárulom, senki nem hibátlan! De megbánni sosem késő a tetteinket! Kérdező, remélem jól vagy ott ahol most vagy és nem foglalkozol a sok idiótával. Mindenre van bocsánat és a te tetted megérdemli a bocsánatot, mert őszintén megbántad s többet ilyet nem teszel.
2021. júl. 20. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!