Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 700 e Ft-tal tartozok a BKV...

700 e Ft-tal tartozok a BKV bírság miatt. Számításaim szerint nem hajthassák be. Jól gondolom?

Figyelt kérdés
Asztalos vagyok úgy 15 évem van nyugdíjig. Sehol sincs munka szobabérlők házába élek segélyből meg itt ott alkalmi feketemunkából tartom fenn magam. Néha közmunkázok is. Bérletet nem veszek, mer nincs miből, ha van kevés pénzem pétisós borra költöm. Mindíg BKV-n utazok és ha jön ellenőr leszállok vagy megmondom, hogy nincsen jegyem és szegény vagyok ne büntessen meg. Sajnos még így is oda kell adnom aszemélyit, ha rendőr jön és csomószor büntettek meg (előző hónapba 3 szor pl) vagy 700 ezer a tartozásom, ha nem több. Eddig nem vonták le, mert jogszerint közmunkából meg segélyből nem vonhassák. Munkám biztos nem lesz a koromnál fogva se, csak az izgat hogy ne vonhassanak meg ne lehessen behajtani. Földem, kocsim, vagyonom nincs. Mitől kell féljek ? Köszi a válaszokat, annyira nem aggódok, csak jönnek a csekkek és már egy ideje félek hogy valami kiskapun behajtsák ?
2014. jún. 17. 17:27
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
14%
Ha nincsen se jövedelmed, se vagyonod (pénz/ingatlan/autó). A közmunkát kézben bankszámlán veszed föl a bankszámlát letilthatják. De amúgy nem fogják tudni behajtani.
2014. jún. 17. 17:32
 2/29 anonim ***** válasza:
77%

Az ilyen férgek megérdemelnék hogy a többi fizető utas megkövezze őket. A BKV nem segélyszervezet, ha nincs pénzed ne használd, ilyen egyszerű.

És nem kiskapukon, hanem törvényesen be fogják hajtani, ugyanis a segély 33%-át lehet levonni bírósági végzéssel. Vagy ha eléred a nyugdíjat akkor abból vonják le. Minél többet vársz annál többet. Jogosan. Nehogymár az én pénzemből utazgass.

2014. jún. 17. 17:36
 3/29 anonim ***** válasza:
96%
Milyen egyébként az a pétisós bor?
2014. jún. 17. 17:38
 4/29 anonim ***** válasza:
23%

Na nézd már, h fel van lázadva a 72%-os cigány, már kövezésen gondolkodik.

Bezzeg mikor a cigányok művelik ezt akkor meg védőt játszik.

H a devla verje an***ba bele a farkát.

2014. jún. 17. 17:40
 5/29 anonim ***** válasza:
96%
Ha tartozásod van, természetesen levonhatják bármiből. Ahogy elvehetik másoktól a magántulajdont, úgy elvehetik a segélyt.
2014. jún. 17. 17:45
 6/29 A kérdező kommentje:

Úgy tudom segélyből és közmunkából nem vonhatnak, csak fizetésből, az meg nemlesz mint írtam. Nem kell félni a feketemunka az csak hétvégenként van, abból sokat nem kapok a 300 ezer Ft-os bérletet meg nem veszek, mert a kevés pénzből pétisós bort, az a legolcsób kannásbort veszek, mert csak így tudom feldolgozni az életet. Azt hogy munkaképes középkorú vagyok és nem kellek sehova

Tudom, hogy behajtanák amiből lehetne, de nincs semmim, ezt is írtam, nem értette a válaszoló ? Nincs földem, nincs kocsim, nincs lakásom se, jövedelemrőlnem is álmodhatok. A BKV tartozás meg csak egyre gyűlik, főleg hogy már nem is érdekel az ellenőr, simánutazok mindenhova úgyse hajtják be. hA kapok bírságot régen eldobtam a csekket, ma megtartom mert 24 óráig nem macerálhatnak a BKV sok meg rendőrök se. Jön a postán BKV levél de nem fizetek meg nem is érdekel, csak azért tartok hogy ennek mi lesz a vége? Ténleg nem hajthassák be ?

Amíg nyugdíjba megyek elévül

2014. jún. 17. 18:05
 7/29 A kérdező kommentje:
Bocs 3 ezer Ftos bérletet akartam írni, mert a nyugdíjas bérletre jogosúlt vagyok, de az is sok
2014. jún. 17. 18:06
 8/29 anonim ***** válasza:
4%
Börtönt is kaphatsz, 1000 Ft-onként egy napot.
2014. jún. 17. 18:13
 9/29 anonim ***** válasza:
88%
Bírósági végzéssel segélyből, közmunkából és nyugdíjból is vonhatnak.
2014. jún. 17. 18:15
 10/29 anonim ***** válasza:
84%
Miből gondolod, hogy elévül? Ha a BKV-n múlik, sittre kerülsz.
2014. jún. 17. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!